September oli pisut soojem aga märksa sajusem kui keskmine

Lõppenud september oli paljuaastasest keskmisest pisut soojem, aga samas märksa vihmasem kui eelnevate aastate keskmine.

Eesti keskmine õhutemperatuur oli septembris 12,4 kraadi, mis on 0,9 kraadi normist kõrgem. Õhutemperatuuri maksimumiks registreeriti 22,2 kraadi ja see registreeriti 10. septembril Võrus ning miinimumiks mõõdeti -0,5 kraadi 29. septembril Kuusikul.

Eesti keskmine sajuhulk oli septembris 88 millimeetrit, mis on 137 protsenti normist, kuna paljuaastane keskmine 64 millimeetrit. Alates 1961. aastast on see sadude rohkuselt 14. tulemus. Väga sajune oli september enamuses kohtades Eestimaal. Mõnel pool tuli kuu jooksul vihmavett enam kui kaks kuu sajunormi, vaid Loode-Eestis jäid kuu sajusummad alla normi või normi lähedale. Septembri kahel esimesel kolmandikul olid sademeteta vaid üksikud päevad. Alates 23. septembrist kuu lõpuni püsis ilm sademeteta.

Maksimaalseks ööpäevaseks sademete hulgaks mõõdeti 12. septembril Kihnus 33 millimeetrit. Septembris sadaski kõige enam Kihnus - 136,4 millimeetrit, mis on 220 protsenti normist.

Eesti keskmisena oli päikesepaistet 131,6 tundi, mis on 89 protsenti normist, paljuaastane keskmine 148 tundi päikesepaistet septembris.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD