Ajateenijate toiduraha päevamäär tõuseb kahe euro võrra

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Kaitseminister Jüri Luik allkirjastas määrused, millega ajateenijate toiduraha päevamäär tõuseb 5,55 eurolt 7,55-le ning kaitseväelaste välitoitlustuse päevaraha suureneb umbes kolmandiku võrra.

Luige sõnul peituvad peamised põhjused toiduraha suurendamiseks toiduainete kallinemises ning eesmärgis tagada kaitseväelastele kvaliteetne, mitmekülgne ja tänapäevane toitlustus, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja reedel BNS-ile.

"Päevamäärad kehtestati viis aastat tagasi. Tänaseks on muutunud nii toiduainete hinnad kui ka toitlustamise põhimõtted. Seetõttu peame kaitseväelaste toitlustamist kaasajastama," sõnas Luik.

Välitoitlustuse - mida saavad lisaks ajateenijatele ka tegevväelased ja reservväelased - toitlustamise päevaraha määra tõstetakse 35 protsendilt 70-le.

Kaitsevägi on üle minemas lahtiselt toidult toitlustustooraine pakkidele, millest valmistatakse sööki õues väliköökides. Eelpakendatud jao toidupakid on kallid, kuid säilivad kauem ning on ühtselt jaotatavad kõikidele kaitseväe teenistujatele.

Tõusnud on ka väliõppusel sisseostetava toitlustusteenuse hinnad.

Kaitseväeteenistuse seaduse alusel muutuvad määrused „Ajateenijale ja reservväelasele tagatava toitlustuse ulatus ja kord“ ja „Tegevväelase toitlustuse tingimused ulatus, kord ja maksumus“.

Määruseid hakatakse rakendama tagasiulatuvalt alates tänavu 25. septembrist.

Muudatusega kaasnevad täiendavad kulud summas 0,3 miljonit eurot aastas on planeeritud kaitseväe eelarvesse.

Comments  
  +1
olid oma sigalad ,juhuks kui toiduahel katkema peaks.
  -1

Quoting andres:

Iga ajateenija saab päevas 1,5 kg kartuleid rohkem ...: : :-) :-) :-)


K
Kapsast ikka :-D
  -2
Iga ajateenija saab päevas 1,5 kg kartuleid rohkem ...: : :-) :-) :-)
  0
Meil on sundajateenistus ja seega sundajateenijad, ühena viimastest Euroopas. Olgem täpsed!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD