Politsei palub talverehvide valikul järgida kvaliteedinõudeid

Fotod: ANDREI JAVNAŠAN/Võrumaa Teataja

Alates sellest nädalast on taas lubatud kasutada naastrehve, sealjuures palub politsei rehvide valikul arvestada kvaliteedinõuetega.

Politsei- ja piirivalveameti kinnitusel käivitasid korrakaitsjad sellel kevadel koos Rehviliiduga kampaania „Paigaldan korralike rehve“, mis koondab rehvitöökodasid, kes lubavad, et nemad kulunuid või mõnel teisel viisil ohtlikke rehve sõidukile alla ei pane. Politsei märkis, et kui sõidukijuhid näevad rehvitöökoja seinal kampaania plakatit, siis võivad nad kindlad olla, et saavad sellest töökojast enda sõidukile heas korras ja kvaliteetsed rehvid, mis aitavad jõuda koju ka keerulistes ilmastikutingimustes.

15. oktoobrist võib sõidukitel kasutada naastrehve. Naastrehvidega on Eestis lubatud sõita kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude korral kasutada naastrehve ka 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Rehvimustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit. Aasta läbi tohib sõita lamellrehvidega, mille tähistus on M+S, MS, M.S. või M&S.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD