Haigekassa lisas tervishoiuteenuste loetelusse mitmed vähiravi meetmed

Võrumaa Teataja

Haigekassa nõukogu reedese otsuse alusel lisanduvad järgmisel aastal tervishoiuteenuste loetellu mitmed võimalused vähi ennetamiseks ja raviks.

Alates jaanuarist plaanib haigekassa hakata tasuma näiteks digitaalse dermatoskoopia eest nahavähi ennetamiseks ja varaseks avastamiseks, samuti lisanduvad loetellu uued vähiravimid neerukasvaja, rinnakasvaja, eesnäärmekasvaja raviks. Samuti plaanitakse laiendada bioloogilise ravi võimalusi silma- ja nahahaiguste puhul, teatas haigekassa.

Samuti lisatakse nõukogu otsusel uuest aastast motivatsioonitasu neile hambaarstidele, kes pakuvad täiskasvanute hambaravi ning laiendatakse võimalusi lennutranspordi tellimiseks olukorras, kus patsient on vaja suunata välisriiki ravile.

Kooliõe teenuse eest plaanib haigekassa hakata alates uuest aastast tasuma senise 11 kuu asemel 12 kuu eest, et tagada koolitervishoiu töötajatele võrdne kohtlemine tervishoiutöötajatega.

Nõukogu kinnitas muudatused meditsiiniseadmete loetelus. Koostöös seadmete tootjate ja arstidega on leitud võimalused parandada lümfitursete, veresoontega seotud haiguste ja unemeditsiini seadmete kättesaadavust ja valikut. Järgmisest aastast laieneb stoomihooldustoodete, põletushaigete, ortopeediliste toodete, haavasideemete ja -plaastrite, suhkruhaigetele mõeldud toodete valik.

Tervishoiuteenuste loetelu on nimekiri kõikidest teenustest ja haiglas kasutatavatest ravimitest, mille eest haigekassa tasub. Loetelu kinnitatakse eeldatavasti detsembrikuu koosolekul ja see jõustub 1. jaanuarist.


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD