Palo: küttevõlglaste probleem on eelkõige omavalitsuste asi

Pilt on illustratiivne Fotol elumaja Võrus Kreutzwaldi 17  Foto: Inno Tähismaa

Ehkki riik on koostamas kahaneva rahvastikuga piirkondade elamumajanduse ümberkorraldamiseks tegevuskava, on küttevõlglaste tõttu kannatavate teiste elanike õiguste tagamine eelkõige kohaliku omavalitsuse asi.

Õiguskantsler Ülle Madise saatis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palole järelepärimise, kuidas kavatseb ministeerium lahendada olukorra, kus korralikult arveid tasuvad inimesed jäävad teiste võlgnike pärast ilma toasoojata.

Palo sõnul tegeleb ministeerium elamumajandusega riigi tasandil ja arvestab oma poliitikates regionaalset vaadet. Võimude lahusust silmas pidades ei saa majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sekkuda kohaliku omavalitsuse ülesannetesse.

Eestis on olemas näiteid omavalitsustest, kes on aktiivselt tegelenud sarnaste probleemidega – näiteks Kiviõli, Sillamäe ja Valga – ning suutnud elamufondi nii uuendada kui vanu hooneid lammutada ning leidnud kõigile elanikele omavalitsuses sobilikud uued kodud.

"See on märk sellest, et kohaliku omavalitsuse üksusel on võimalik valdkonna korraldamisega tegeleda. Oleme jätkuvalt seisukohal, et lahendused peavad sündima nii korteriühistute, võrguettevõtete, kohaliku omavalitsuse ja riigiasutuste koostöös ning selle nimel ka tegutseme," selgitas Palo.


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD