Uuring: bussis kinnitab turvavöö vaid iga teine reisija

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Kui autos kasutab alati turvavööd üheksa inimest kümnest, siis bussis kinnitab turvavöö vaid iga teine reisija, selgub uuringust.

Bussifirma Lux Express tellimusel läbi viidud rahvusvahelise küsitluse tulemustest selgub, et kui autos kasutab alati turvavööd 89 protsenti sõitjatest, siis bussis kinnitab alati turvavöö enda sõnul vaid 53 protsenti Eesti bussireisijatest. Samas ületab Eestis bussis turvavöö kinnitavate reisijate hulk vastavaid näitajaid Läti, Leedu, Poola ja Venemaa bussireisijate hulgas kuni 16 protsendi võrra.

Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Kalmer Tikerpe sõnul on tänavused tulemused võrreldes möödunud aastal toimunud uuringuga küll mõnevõrra paremad, kuid tõestavad jätkuvalt, et bussireisijad ei taju kinnitamata turvavööga kaasnevaid ohte nii endale kui ka kaasreisijatele. "Turvavöö olemasolu korral on selle kinnitamine bussides alati kohustuslik. See kehtib nii kolme- kui ka kahe-punkti turvavöö kohta, mis toimivad ohutuse tagamiseks samaväärselt," sõnas ta.

Turvavöö kinnitamise olulisuse teadvustamiseks bussides korraldavad politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet ja bussifirmad novembris teavituskampaania.

Kokku vastas küsitlusele üle 5200 inimese. Vastajatest ligi 2000 olid Eesti bussireisijad.


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD