Menu

.      

ID-kaardi sertifikaate on uuendanud üle 120 000 inimese

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) teatel on esmaspäeva õhtuks turvariskiga ID-kaardi sertifikaate uuendanud juba üle 120 000 inimese, esmaspäevast on kauguuendus taas avatud kõigile ID-kaardi kasutajatele.

Esmaspäeva jooksul kauguuendas ID-kaardi sertifikaate 13 600 inimest ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindustes uuendas sertifikaate ligikaudu 4000 inimest, teatas RIA.

Kõik uuendamata sertifikaatidega ID-kaardid jäävad toimima isikut tõendava dokumendina. Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab jätkuvalt uuendada politsei- ja piirivalveameti teenindustes ja kauguuendamise teel. Peatatud sertifikaate saab uuendada 31. märtsini.

Turvarisk puudutab ligi 800 000 ID-kaarti, seal hulgas digi-ID-d ning e-residendi- ja elamisloakaarti. Turvarisk ei puuduta mobiil-ID-d ega enne 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte.

Septembri alguses teatasid valitsus, RIA ja PPA avalikkusele ID-kaardi turvariski avatastamisest Tšehhi teadlaste poolt. Senise teadaoleva teabe kohaselt ei ole turvarisk ühegi konkreetse kaardi puhul realiseerunud. Praeguseks on suletud ID-kaardi avalike võtmete andmebaas, kuna ilma avalikku võtit teadmata ei ole võimalik antud turvariski kaardi ründamiseks kasutada.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD