Padaril oli esmaspäeval viimane tööpäev riigikogus

Ivari Padar  FOTO: Võrumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikul Ivari Padaril oli esmaspäeval viimane tööpäev riigikogus ning alates teisipäevast on Padar Euroopa Parlamendi (EP) liige, kuhu ta asub Marju Lauristini asemel.

"Täna olen veel riigikogus ja osalen hääletustel ning homme hommikul läheb lennuk," ütles Padar esmaspäeval BNS-ile.

Padari sõnul on ta EP-le vajaliku avalduse ära teinud ja ülemineku peab nüüd kinnitama ka Vabariigi Valimiskomisjon. "Homne päev on üleminekupäev, homse päeva jooksul saab minut Euroopa Parlamendi liige," ütles Padar.

Vabariigi valimisteenistuse pressiesindaja Kristi Kirsberg ütles esmaspäeval BNS-ile, et valimiskomisjon võttis vastu otsuse Padari asumisest EP liikmeks.

Padar läheb Euroopa Parlamenti Marju Lauristini asemel, kes otsustas naasta Tartusse, kus ta valiti kohalikel valimistel linnavolikogu liikmeks.

2014. aasta EP valimistel said sotsiaaldemokraadid Eestis ühe mandaadi, Lauristin kogus 26 868 häält, Padar teisena 4984 häält.

Padar ütles eelmisel nädalal BNS-ile, et kavatseb oma tegevuses Europarlamendis keskenduda Euroopa Liidu uue eelarve kujundamisele ning selle raames eelkõige põllumajanduspoliitikale.

Padari asemel peaks riigikoku tulema Rein Randver.

Comments  
  +4
Brüsseli õllebaarid ootavad juba Padari poissi.
  +7
nüüd saab vähemalt sinki ka võileiva peale, riigikogu toodab siin vaid vaesust.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD