Eestis saavad soovijad põgenikelaagrite lastele kingipakke saata

Võrumaa Teataja

Eestis kogutakse maailma kriisikolletes sõjategevuse tõttu kannatavaile lastele kingitusi, mis peaksid kolmekuningapäevaks põgenikelaagreisse jõudma – seetõttu kannab kampaania nime "Täht idas", edastas ERR-i uudisteportaal.

"Täht idas" Eesti koordinaator Nelli Vassila soovitabki koostada pakk nii, et oma lastel neid asju vaja läheks. Külla aga tasuks paar asja meelde jätta – šokolaad võib teel sulada ja kõik mänguasjad ei sobi. "Ei tohiks panna ka koera või nuku kujutist, kuna osa lastest, kes selle saavad, on islami kultuurist pärit ja inimese kujutamine ei ole seal tavaks.

Karbile tuleb kirjutada, kas kink on mõeldud poisile või tüdrukule ja kui vana see laps võiks olla. Kindlasti võiks pakis olla üks pehme mänguasi.

"Kui esimesel korral olid meil ka pakid Kreetale, siis sellel aastal on osad pakid, mis lähevad ka Gruusiasse. Aga peamine osa pakke läheb ikkagi Jordaaniasse, Süüria ja Iraagi põgenikele," selgitas Vassila ERR-ile.

Kingitusi kogutakse ka Lätis, Leedus, Soomes. Samuti võetakse vastu rahalisi annetusi. Eesti osaleb kampaanias kolmandat korda ning aasta tagasi koguti kingitusi 700 lapse jaoks, kirjutab ERR. Pakke võtavad vastu paljud kogudused ja mitmed poed nagu näiteks kõik sõbralt sõbrale kauplused. Aga kauplusi on muidugi veel. Pakke saab tuua kuni 28. novembrini.

Kui on huvi näha, kuidas paki üleamdmine läheb ja kas kink ikka adressaadini jõuab, võib karpi panna kirja, kus on meiliaadress. Vastu saadetakse fotod sellest, kuidas kingid lasteni jõuavad. Esimesed pakid peaksid kohal olema kolmekuningapäeval, kuid kõikide pakkide jagamine võtab kokku kauem aega.

Comments  
  +8
Esmajärjekorras tuleks kingituspakke saate Eestis puudust kannatavatele lastele ja alles seejärel môelda vôôrastele.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD