Tartu uus linnavalitsus tuli märkimisväärse palgatõusuga

Teisipäeval paika saanud Tartu uus linnavalitsus tuli märkimisväärse palgatõusuga, kirjutab Tartu Postimees.

Nii hakkab linnapea Urmas Klaas saama senise 3300 euro asemel 4500-eurost palka, abilinnapead 3135 euro asemel aga 4000 eurot. Kõigil linnavalitsuse liikmetel säilib ka 400-eurone autohüvitis. Tõusis ka volikogu fraktsioonide esimeeste tasu seniselt 200 eurolt 300-le.

«Kui hakkasime vaatama, kuidas väikesed vallad meist mühinal mööda lähevad, pani see mõtlema, et ei tohi omi alavääristada,» rääkis volikogu esimees Aadu Must ühest põhjusest, miks linnavalitsuse liikmete töötasu otsustati hüppeliselt tõsta.

Lisaks vaadati palkasid erasektoris ja riigiasutustes. Näiteks on Tartu linnapeaga sama joone peal ministeeriumide osakonnajuhatajate töötasud. Teisipäeval Tartu abilinnapeana tööle asunud senine haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Madis Lepajõe teenis ministeeriumis 3800-eurost kuupalka.

Aadu Must sõnas, et palgatõusu aruteludel linnapea Urmas Klaas sõna ei võtnud. «Ta läks endale kohvi tooma,» märkis Must. «See ei ole välja kaubeldud palk, vaid proovisime ajutrustiga välja mõelda selle, mis tundub õiglane ja on õiglane.»

Ka abilinnapeadega ei peetuf  tema sõnul palgaläbirääkimisi. «Abilinnapeasid on tõenäolisest palgasummast informeeritud. Keegi ei kiljunud vaimustusest ja keegi ei trampinud jalgu ka,» rääkis Must vahetult enne teisipäevast volikogu istungit.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD