Jahimehed on üle poole kuu kestnud hooajal lasknud vaid ühe hundi

Võrumaa Teataja

Jahimehed on praeguseks üle poole kuu kestnud hundijahi hooajal tabanud vaid ühe hundi, kes lasti novembri alguses Saaremaal.

Keskkonnaameti statistika järgi kütiti jahihooaja esimene ja seni ainus hunt Saaremaal. Väljaspool hooaega on eriloa alusel tänavu kütitud kolm hunti, neist kaks Raplamaal ja üks Saaremaal.

Hundijahi hooaja esimeses etapis tohib küttida Raplamaal kümme hunti. Võrumaal saab lasta kaheksa, Pärnu- ja Järvamaal kummaski seitse ning Harju- ja Läänemaal kummaski kuus hunti. Saare-, Valga- ja Viljandimaal tohib lasta igas maakonnas viis hunti, Hiiu- ja Lääne Virumaal kummaski maakonnas neli hunti. Põlva- ja Tartumaa jahimahed aga saavad hooaja esimeses etapis lasta kummaski maakonnas kolm hunti. Ida-Viru- ja Jõgevamaal hooaja alguses hunte lasta ei või.

Sarnaselt varasemate aastatega määratakse hundi küttimislimiit kahes osas. Limiidi esimene osa määratakse jahihooaja alguseks ning teine hooaja jooksul vastavalt kogunenud teabele hundikarjade tegeliku arvu, leviku ja suuruse kohta ning limiidi esimese osa täitumusele.

Eelmisel hooajal kütiti Eestis kokku 114 hunti 117 lubatud hundist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD