Menu

.      

Taisto Liinid sulgeb Tallinna–Antsla bussiliini

Antsla Vald

Bussifirma Taisto Liinid sulgeb alates tuleva nädala esmaspäevast seoses majandusliku mittetasuvusega Tallinna–Antsla bussiliini, mille tõttu kaotab Antsla lisaks Tallinnale ühenduse ka Tartuga.

Liin number 112 Tallinn–Tartu–Otepää–Kääriku–Sanagaste–Antsla on viimast päeva käigus selle nädala pühapäeval, teatas Taisto Liinid. Liin väljus iga päev Tallinnast kell 8.30 ja Antslast kell 14.35.

Liini sulgemise põhjusena nimetab Taisto Liinid aastal 2015 jõustunud kaugliinide väljastamise lubade korda, mille tõttu väljub Taisto Liinide Antslasse suunduva bussiga samal kellaajal kell 8.30 Tallinnast Tartusse ja kell 16.30 Tartust Tallinna ka teise ettevõtte buss. Seetõttu pole kuut maakonda läbiva bussiliini teenindamine Taisto Liinide kinnitusel enam majanduslikult teostatav.

Tallinna–Antsla liini näol on tegemist kommertsliiniga, mis tähendab, et kõik liini kulud peab katma piletitulu, ent kui Tallinna–Tartu lõigul sõidavad kaks bussi korraga, siis piletituluga  Liinide kinnitusel enam kulusid kaetud ei saa.

Liini sulgemisega kaob ühendus ka marsruudil Tartu–Otepää–Kääriku–Sangaste–Antsla. Taisto Liinide Tallinna–Antsla bussiliini näol oli tegemist oli ainsa bussiliiniga, mis ühendas Antsla ja Urvaste valdasid Tartu ja Tallinnaga ning lisaks oli see ainuke buss, millega oli võimalik sõita Sangaste ja Otepää valdade bussipeatustest otse Tallinna.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD