Menu

.      

Ameti kinnitusel on väiksemate kohtade bussiühendused halvenenud

Pilt on illustratiivne

Maanteeamet möönab, et pärast uue ühistranspordiseaduse ja kaugliinilubade väljastamise korra jõustumist on väiksematesse kohtadesse viivate kaugliinide arv vähenenud ja bussiühendused seega halvenenud.

"Kui suuremate keskuste vahel on bussiühendused paranenud, siis väiksematesse keskustesse kommertsalustel kaugbussiliini võrku teenindavad vedajad ei soovi sõita, tuues põhjuseks vähese reisijate arvu," ütles maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson BNS-ile. "Riigi ülesanne on seega leida lahendusi, et võimaldada väiksemate kohtade elanikel maakondliku liiniga sõita maakonna keskusesse, et sealt vajadusel ümberistumisega sõita edasi oma sihtkohta."

Williamsoni sõnul on alates tulevast aastast Eestis 11 ühistranspordikeskust, mille liikmed on kohalikud omavalitsused ja riik. "Kohalikud omavalitused teavad kõige paremini, kuidas nende inimesed liikuda soovivad. Sellest lähtuvalt saabki keskuste esimeseks eesmärgiks võtta üle maavalitsuse senised ülesanded ja luua võimalused ühistranspordi olukorra parandamiseks kaug-, maakonna- ja kohalike liinidega koostoimes," ütles Williamson. "Selleks, et maakondliku ühistranspordi olukorda parandada on Vabariigi Valitsus ette näinud lisavahendid, mis muu hulgas võimaldab keskustel ka liinikorralduse üle vaadata, sealhulgas vajadusel väljumisi või nõudeliine lisades."

Bussifirma Taisto Liinid sulgeb alates tuleva nädala esmaspäevast seoses majandusliku mittetasuvusega Tallinna–Antsla bussiliini, mille tõttu kaotab Antsla lisaks Tallinnale ühenduse ka Tartuga. Alates detsembrist sulgeb kaubamärgi Simple Express all tegutsev bussifirma Eesti Buss kolm Tallinna–Võru kaugliini, millest kahele on siiski esialgu leidunud uus vedaja.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD