Põllumajandusamet: Mulgi Õun turustas 9 tonni tundmatu päritoluga õunu

Võrumaa Teataja

Mulgi Õun OÜ ei esitanud neljapäeval toimunud kohtumisel põllumajandusametile piisavalt tõendusmaterjali, mille alusel oleks võimalik teha kindlaks kõikide ehk 9 tonni turustatud õunte Renett ja Kuldrenett päritolu.

"Põllumajandusameti ametnikud viivad läbi kontrolltoimingud õunakasvatustes, et kindlaks teha õunte päritolu ja sort," ütles põllumajandusameti peadirektor Egon Palts pressiteate vahendusel. "Samuti edastame kohtumisel saadud süütegudele viitava teabe politsei- ja piirivalveametile ning tarbijakaitseametile."

Mulgi Õun OÜ ja Aran PM OÜ turustatud õunad Renett ja Kuldrenett, millel oli märgitud Eesti päritolu, peavad olema tänaseks müügilt kõrvaldatud, sest müüdavate õunte Eesti päritolu ei ole tõendatud. Samuti ei ole olemas sorti Renett ega ka Kuldrenett.

Põllumajandusameti hinnangul ei ole kahtlusaluse partii 9 tonni õunu ohtlikud inimese elule.

Põllumajandusameti aiandustoodete kontrolli eesmärk on, et turustatav värske puu- ja köögivili oleks kvaliteetne ning ostjale esitatav teave on usaldusväärne.

Teisipäevast jõustus põllumajandusameti ettekirjutus, mille alusel on kauplused kohustatud lõpetama segase päritolu tõttu Mulgi Õun OÜ ja Aran PM OÜ turustatavate õunte Renett ja Kuldrenett müügi.

Comments  
  -2
Mis teha kui toetused suusatajatele kõhnad, tuleb kõrvalt bisnist ajada.
  +6
pma konksninad jäid vist kümnisest ilma
  +6
Aivar Rehemaa valmistub üheaegselt olümpiamängudeks ja korjab talumeeste aedadest õunu kokku!!!
  +1
Mida uusi ideid?Päevalill on hoopis päikeseloojang?
  +12
Tundmatu päritoluga ôunad pole teretulnud ,aga tundmatu päritoluga inimesed küll.
  +4
No sõin ja väga head õunad, hoopis midagi muud kui need niiöeldampoola õunad, ei sallita meil eestimast, kahjuks
  +6
kui nii palju on ametnikke ja nii väike on me riik,siis lihtsalt oleks saanud ju tõestada...kas nüüd need pabulad hävitatakse???

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD