Eesti majapidamiste kulutused alkoholile on Euroopa kõrgeimad

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Eesti majapidamiste kulutused alkoholile olid mullu Euroopa Liidu kõrgeimad, moodustades majapidamiste kogukuludest 5,6 protsenti; EL-i keskmine oli möödunud aastal 1,6 protsenti.

Kulutused alkoholile moodustasid Eestis kokku 2,9 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP) ehk 620,1 miljonit eurot, selgub Eurostati andmetest. Võrreldes 2015. aastaga kasvasid kulutused alkoholile 8 miljoni euro võrra, samas kui nende osakaal majapidamiste kogukuludes langes 0,1 protsendipunkti võrra.

Eestile järgnesid kulutuste osakaalult 4,8 protsendiga Läti ja 4,2 protsendiga Leedu, kus alkoholile kulutati kokku vastavalt 734,2 miljonit ja miljard eurot, ehk 2,9- ja 2,7 protsenti SKP-st.

Euroopa Liidus tervikuna moodustasid kulutused alkoholile keskmiselt 1,6 protsenti majapidamiste kogukuludes, ehk kokku 0,9 protsenti EL-i SKP-st või 130 miljardit eurot.

Eurostati andmetes ei kajastunud alkohoolsete jookide ostmine, kõrtsides, restoranides ja hotellides.

Majapidamiste kulutused alkoholile olid Euroopa Liidus ligikaudu võrdsed kulutustega meditsiinitoodetele ja veidi kõrgemad kui kulutused sotsiaalkaitsele ja haridusele.

Comments  
  0
parim investeering siis ;-)
  +2

Quoting jaa:

Järelikult on meie alkoholi hind võrreldes teiste euroopa riikidega 3,5 korda kallim! Vot nii lihtne see asi ongi.


meil nagu aastaid ju praktiseeritud alkoturismi ja nüüd järsku sotsid süüdi kui hind üles kerib. samas on juba 2000 aastast ettevõtluse tulumaks 0 ning Noopid maksavad ikka mediaanpalka, kui sedagi. Kaubandus loobib iga päev igasuguseid hindu välja, maalib neid punaseks ja kollaseks ometi hinnad liiguvad üles hoopis.!!! Lausa uskumatu kui A1000 kärab linna peal, et võtab 16 müüjat 750 EUR-ise netopalgaga tööle siis on 2 tunniga pakkumisi 200 , aga ajakirjanikud ikka kirjutavad, et tööjõupuudus!!! No peab ju pea katki olema.
  +2
Joomine tuleb lõpetada, rahad sotsidele.
  +3
Järelikult on meie alkoholi hind võrreldes teiste euroopa riikidega 3,5 korda kallim! Vot nii lihtne see asi ongi.
  +5
Nii kallist alkoholi pole ka mujal,kui põhjamaades.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD