Menu

.      

Maavalitsuste asemele luuakse regionaalhalduse talitused

Pilt on illustratiivne

Haldusreformi tõttu uuest aastast töö lõpetavate maavalituste asemele luuakse kõigis maakondades regionaalhalduse talitused, mis hakkavad alluma rahandusministeeriumi juures tegevust alustavale regionaalhalduse osakonnale.

"1. jaanuarist on igas maakonnas regionaalhalduse talitus," ütles riigihalduse minister Jaak Aab riigikogu infotunnis küsimustele vastates.

Tema sõnul hakkavad talituses töötavad inimesed täitma neid ülesandeid, mida rahandusministeeriumi haldusala võtab üle maavalitsustelt. "See on planeeringu funktsioon. Seal juures on arhiivinduse funktsioon, kusjuures sisu on küll siseministeeriumis, aga on otsustatud, et töötajad on selles talituses," rääkis Aab vastates Vabaerakonna saadiku Andres Ammase küsimusele.

Lisaks hakkavad tööle kohaliku omavalitsuse nõustajad, aga need ei asu mitte igas maakonnas, vaid umbes pooltes. "Neid on seitse, nad on siis paari maakonna peale üks nõustaja, aga ta asub kuskil maakonnakeskuse talitsuses," selgitas riigihalduse minister.

Lisaks töötab igas regionaalhalduse talituses ka talituse juhtaja.  

"Nii et kolm kuni üheksa töötajat, kui me vaatame erinevate maakondade peale," ütles Aab, lisades, et konkreetne töötajate arv selgub vastavalt töömahule talituses.  

"Ja need hakkavad paiknema maakonnakeskustes, mitte Tallinnas. Tallinnas on kogu sellest osakonnast tõenäoliselt vaid osakonnajuhataja. Kõik töötajad asuvad maakonnakeskustes," rõhutas Aab viidates rahandusministeeriumi juures tegevust alustavale regionaalhalduse osakonnale.  


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD