Jõulunädala esimene pool olulist lumesadu ei paku

Võrumaa Teataja

Eeloleva jõulunädala esimene pool pakub valdavalt päevaseid plusskraade ega rõõmusta silma lumevaibaga – vaid teisipäeval sajab mõnel pool lörtsile vahelduseks ka lund.

Esmaspäev tuleb tõusva õhurõhu foonil põhiliselt sajuta. Öösel on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaaretuul 2-8 m/s. Külma on -2 kuni -7 kraadi, rannikul on õhutemperatuur nulli ringis. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub edelatuul 4-10, saartel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -2 kraadi, saarte- ja läänerannikul kuni +3 kraadi.

Teisipäeva öösel tekib Soome rannavete kohal väike osatsüklon, mis liigub päeva jooksul itta. Ilm on pilves. Põhja-Eestis sajab vähest lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-11,saartel ja looderannikul puhanguti 14 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -3 kuni +3 kraadi ja hommikul hakkab vaikselt soojemaks minema. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Lõuna-Eestis sajab vähest lund ja lörtsi. Puhub läänekaaretuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeval liigub aktiivne tsüklon Grööni merelt Barentsi mere poole ja selle lõunaserv laieneb Läänemere ümbrusse. Öösel on pilves ilm. Vastu hommikut hakkab Põhja-Eestis vähest vihma ja lörtsi sadama. Edelatuul tugevneb 5-12, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Puhub edelatuul 5-12, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD