GALERII Jõuluvanad tähistasid Otepää kroonimist talvepealinnaks

Talvepealinn Otepää

PILDIGALERII Otepää keskväljakul toimus pühapäeval juba 21. korda talveturg, kus käisid aastakoosolekut pidamas taaskord talvepealinnaks nimetatud linna jõuluvanad.

Lõuna paiku algas Otepää keskväljakul peetaval talveturul suur jõuluvanade kogunemine. Jõuluvanad saabusid kohale jalgsi ja igasuguste transpordivahenditega. Kohale tuli Eesti Posti jõuluvana iseliikuva soome kelguga ning Nõuni jõulutaat- ja memm olid tulekuks murutraktorile hääle sisse saanud, teatas Otepää vallavalitsus. Jõuluvanad saabusid tuletõrjeautoga, kiirabiga, ATV-ga, taksoga, ralliautoga ning ühe jõuluvana tõi kohale politsei.

Peajõuluvana juhatas kõik jõuluvanad kuuse alla aastakoosolekut läbi viima ning kui muusika-jõulumemm oli akordionile hääle sisse saanud, läkski koosolek lahti. Koosoleku protokoll kanti vallakodanikele lauluga ette. Laulus leidsid kajastamist kõik mööduva aasta plussid ja miinused, jõuluvanad tõdesid üksmeelselt, et Otepääl ei saa elada ilma spordi, laulu ja tantsuta.  Peajõuluvana ja päkapikk andsid koosoleku protokolli üle vallavanem Kaido Tambergile  sooviga see vallalehes ära trükkida.

Seejärel jagasid jõuluvanad lastele kommi ning suundusid Winterplace'i talveparki lume libedust kontrollima. Laste rõõmuks selgus, et lumi libiseb hästi ning lasti üks pikk ja lustakas liug.

Traditsioonilise talveturu avasid Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Barkala ja vallavanem Kaido Tamberg. Osta sai talveturul nii mõndagi – alates hoidistest ja lõpetades jõulukuuskedega. Tavapäraselt toimus õnneloos. Talveturu külalistele pakkusid kuuma suppi Otepää naisseltsi liikmed. Seltsi esinaise Ene Raudsepa andmeil oli turul kauplejaid sellel aastal 52, ja seda kogu Eestist. Jõulurõõmu pakkusid oma esinemisega esteetika- ja tantsukooli Otepää noored, päeva teadustas krapsakas jõulumemm.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD