Bussis turvavöö kasutajate hulk on kasvanud

Politsei- ja Piirivalveamet

Turvavööde kasutajate arv Eesti bussides on kahe kuuga kasvanud seitse protsenti, selgub uuringust.

Detsembri alguses läbi viidud rahvusvaheline uuring bussisõitjate seas näitas, et kampaania “Kinnita bussis turvavöö!” tulemusena kasvas

Bussides turvavöö kasutamise uuringust võttis osa 4134 reisijat, sealhulgas 1717 reisijat Eestist, edastas bussiettevõte Lux Express. Oktoobris läbi viidud uuringu põhjal kinnitas 53 protsenti Eesti bussireisijatest bussis alati turvavöö. Pärast vastava teavituskampaania läbi viimist detsembris läbi viidud järelküsitlus näitas, et seda teeb alati 60,9 protsenti sõitjatest.

Enamasti kinnitas turvavöö 26,2, harva 9,4 ja mitte kunagi 3,5 protsenti Eesti reisijatest. Peamiste põhjustena, miks turvavööd ei kasutata, tõid vastajad välja, et see on ebamugav või nad pole selle peale tulnudki. Oli ka neid, kes pidasid turvavöö kasutamist ebavajalikuks.

Detsembris läbi viidud rahvusvahelise küsitluse käigus uuriti turvalise bussisõidu harjumusi nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka Venemaal. Bussis turvavööd kinnitavate eestlaste hulk ületab Läti, Leedu, Poola ja Venemaa bussireisija vastavaid näitajaid kuni 15 protsendi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD