Aastavahetuseks tuleb tänavatele tavalisest rohkem politseinikke

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) saadab aastavahetuseks suurematale rahvaüritustele arvukamalt patrulle, et tagada avalik kord ja inimeste turvalisus.

"Aastavahetused on politseile töised. Ka sel korral oleme üle Eesti suuremate jõududega väljas, et aidata inimestel aastavahetus turvaliselt mööda saata," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre reedel BNS-ile.

Tema sõnul on rahvarohkeim avalik üritus Tallinnas Vabaduse väljakul, kus politsei põhirõhk on suunatud liiklusturvalisusele ja avalikule korrale. Vabaduse väljakul on peoala piiratud ning väravatest ei pääse sisse pürotehnikaga, klaastaaraga ja muude inimesi ohustavate esemetega, märkis Tambre.

"Soovitan inimestel vältida autoga tulemist Vabaduse väljakule ja selle lähiümbrusesse. Samuti on selle vahetus läheduses asuvatele tänavatele sisenemine sõidukitele tõkestatud. Palume sõidukijuhtidel jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid ja liiklusreguleerijate märguandeid," ütles Tambre.

Tavaliiklus on Vabaduse väljakul kõigis suundades suletud 31. detsembri kella 21.30-st kuni 1. jaanuari kella 1.30-ni.

"Politsei koostöös turvaettevõtetega pööravad kõrgendatud tähelepanu ka teistele avalikele kohtadele, kuhu koguneb tavapärasemast rohkem inimesi. Oleme suuremate jõududega kohal avalikel väljakutel suuremates Eesti linnades, kus uut aastat vastu võetakse," märkis PPA Põhja prefektuuri operatiivjuht.

"Aastavahetuse eel on piiriületused tavapärasest sagedamad ning oleme selleks lisaressurssi kaasanud," märkis Tambre.

Tema sõnul panustab politsei rohkem ressurssi ka liiklusohutusele. Aasta viimasel päeval ja uue aasta esimestel päevadel toimuvad puhumisoperatsioonid nii linnades kui maanteedel. Korrakaitsjad kontrollivad ka kiirusest kinnipidamist.

Rääkides ohuttusest merel, tuletas Tambre meelde sigaalrakettide laskmise reegleid. "Merel tagavad turvalisust merepäästjad. Siinkohal tuletan inimestele meelde, et punast värvi signaalraketid lastuna veekogult või veekogu vahetust lähedusest, on rahvusvaheline märguanne hädaolukorrast ning sellest, et vajatakse abi. Sel põhjusel on sellise raketi kasutamine muuks otstarbeks kui hädasignaaliks keelatud," ütles Tambre.

"Turvalisuse tagamisel saab igaüks meile abiks olla. Loodan, et kõik Eestimaa inimesed võtavad uut aastat vastu vastutustundlikult, peavad piiri alkoholiga, liiklevad ohutult ning teevad ise selleks kõik, et mitte seada ohtu ennast ega teisi," ütles Tambre.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD