Pakane naaseb: nädala teisel poolel on kohati kuni 10 miinuskraadi

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb lähipäevil taas külmemaks ning nädala teisel poolel langeb õhutemperatuur kohati 10 miinuskraadini.

Kolmapäeva öösel madalrõhkkond kaugeneb ja päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. On vaid üksikute nõrkade sajuhoogude võimalus. Tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarde, õhtupoolikul kagusse ja hakkab tugevnema. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni-7 kraadi, päeval 0 kuni -5 kraadi, Saaremaal võib kraad üle 0 tõusta.  

Neljapäeval liigub Läänemere kohale uus aktiivne osatsüklon ja selle servas puhub väga tugev kagu- ja idatuul, puhanguid on 15, saartel ja Soome lahel 20 m/s. Õhtul jääb tuul nõrgemaks ning pöördub Saaremaal ja Lõuna-Eestis lõunakaarde. Öösel hakkab saartel lund ja lörtsi sadama ja sadu levib edasi üle Mandri-Eesti, tuiskab. Saartel võib sekka ka vihma tulla. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -3 kuni -8, saartel -2 kuni +1 kraadi, päeval -1 kuni -6 kraadi, saartel ja läänerannikul tõuseb kuni +2 kraadini.

Reedel madalrõhkkond nõrgeneb ja liigub üle Lõuna-Eesti Peipsi taha ning selle servas sajab meil lund ja lörtsi, teeb tuisku. Tuul pöördub põhjakaarde ning on tõenäoliselt tugev, lõunapoolsetes maakondades võib jääda lõunakaarde ja rahuneda. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -4 kraadi, Virumaal võib alla -5 kraadi langeda, päeval tuleb -4 kuni +1 kraadi.

Laupäeval tugevneb kõrgrõhuvöönd. Siin-seal sajab kerget lund. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni -7 kraadi, selgineva taeva all võib -10 kraadi ümbrusse langeda, päeval on õhutemperatuur vahemikus 0 kuni -5 kraadi.

Pühapäeva öösel kõrgrõhuvöönd eemaldub ja üle Läänemere laieneb aktiivse madalrõhkkonna serv. Kagu- ja idatuul paisub uuesti tugevaks, päeval pöördub kirdesse. Lumesadu laieneb üle Eesti, tuiskab, päeval võib Saaremaal ka lörtsi ja vihma sadada. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni -7 kraadi, selgineva taeva all võib -10 kraadini langeda, saarte rannikul on mahedam, päeval tuleb 0 kuni -5 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval suundub madalrõhkkond üle lõunanaabrite edasi Venemaa poole ja sajuhooge jääb mujal harvemaks, Lõuna-Eestis võib sadu tihedam olla. Puhub tugev põhja- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni -7 kraadi, kohati võib -10 kraadi ümbrusse langeda, päeval tuleb -2 kuni -7 kraadi.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD