Rusikalöögiga nooruki surmanud mehe protsess jätkub riigikohtus

Ühe rusikalöögiga 16-aastase nooruki surmanud mehe kohtuprotsess saab jätku riigikohtus, kuna kõrgeim kohtuaste võttis kolmapäeval tema kassatsioonkaebuse menetlusse.

56-aastase Keemi süüasjas tuli esimene kohtulahend mullu juuni keskel, kui Tartu maakohus mõistis mehe süüdi ohbri surma põhjustamises ja karistas teda seitsmeaastase vangistusega. Kuna asi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati Keemi karistust ühe kolmandiku võrra ning seega kujunes karistusaja pikkuseks nelja aastat ja kaheksa kuud. Sealjuures mõistis maakohus Keemile rangema karistuse kui seda taotles mullu mai lõpus toimunud kohtuvaidluses prokurör. Viimane palus mõista süüdistatavale nelja-aastane vangistus, millest lühimenetluse kohaldamise tõttu kuuluks kandmisele kaks aastat ja kaheksa kuud. Kaitsja hinnangul kvalifitseerub süüdistatava tegu kehaliseks väärkohtlemiseks, kuna tema tahtlus oli suunatud noormehe ühekordsele löömisele.

Maakohtus leidis tõendamist, et surma saanud noormees oli 2016. aasta 14. juulil kesköö paiku koos 18- ja 15-aastase noorukiga Võrumaal Urvaste vallas Kuldre külas asuva kortermaja ees.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
Kahju nooruki vanematest, aga kui ta ei oleks öösel seal pätipoistega hulkunud, oleks teised lood.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD