Eelmisel nädalal külastas arste 5829 viirusesse haigestunut

Pilt on illustratiivne

Terviseameti andmetel pöördus eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 5829 haigestunut, neist veidi üle 48 protsendi olid lapsed.

Arstide poole pöördunute üldarv püsis eelneva nädalaga sarnasel tasemel, kuid nende hulgas suurenes grippi või gripitaolistesse haigustesse haigestunute osakaal 38 protsendi võrra. Grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine oli eelmisel nädalal kõrgeim Lääne-Virumaal, Tartumaal, Põlvamaal ja Tallinnas.

Grippi haigestumise intensiivsust hinnatakse keskmiseks ning gripilevikut laialdaseks. Peamiseks haigestumise põhjustajaks on praegu gripiviirused, nende osakaal on muude viiruste seas tõusnud nüüdseks 73 protsendini. Täpsemalt määratleti 9 A-gripiviirust, nendest neli olid A gripiviiruse alatüübid A(H1N1)pdm ja viis (H3N2). Kinnituse said 375 gripiviirust, neist 88 olid A- ja 287 B- gripiviirused.

Hooaja algusest on haiglasse viidud 336 patsienti. Viimase kahe nädalaga on haiglaravi vajanud inimeste arv kolmekordistunud, seda eeskätt tööealiste ehk vanuses 20 kuni 64 ja vanemaealiste vanusrühmas ehk 65 ja üle. Terviseameti andmetel on gripi tõttu intensiivravi vajanud 48 inimest vanuses 47 kuni 92 eluaastat, neist 45 kuulusid riskirühmadesse.

Sel hooajal on intensiivravi osakonda sattunud seitse inimest hooldekodudest, neist neli surid. Hooajal on gripi tõttu surnud 15 inimest vanuses 60–89 eluaastat. Neist 13  kuulusid  riskirühmadesse nii vanuse kui ka raskete krooniliste haiguste tõttu. Andmed kaasuvate haiguste kohta puuduvad kahel inimesel, üks neist saabus haiglasse üliraskes seisundis.  

Raskekujuliste gripijuhtude intensiivravi vajadus ja surmajuhud ülevaade põhineb Tartu Ülikooli Kliinikumi, Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Narva, Viljandi ja Pärnu haiglate poolt edastatud andmetel.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD