ID-kaartide sertifikaate on uuendanud 441 000 inimest

https://www.id.ee/

Märtsi alguse seisuga on oma ID-kaartide sertifikaate uuendanud pea 441 000 inimest, ID-kaardi sertifikaate saab vajadusel uuendada märtsikuu lõpuni.

"Kui teie kaardi sertifikaadid on seni veel uuendamata, soovitame seda kindlasti teha esimesel võimalusel. Kiirustada soovitame eriti nendel, kellel puuduvad alternatiivsed autentimisvahendid, näiteks mobiil-ID," ütles riigi infosüsteemi ameti (RIA) elektroonilise identiteedi osakonna juhataja Margus Arm pressiteate vahendusel.

"Esmajärjekorras soovitame kasutada kauguuendamise võimalust ehk uuendada ID-kaardi sertifikaadid oma arvutis, sest see on kõige kiirem ja mugavam viis," ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) identiteedi ja staatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängel. "Koduarvutis uuendamine säästab teid teeninduse külastamisest ning hoiab aega kokku."

Uuendamist vajavad sertifikaadid, mis on väljastatud alates 2014. aasta 16. oktoobrist,elamisloakaardid, mis on väljastatud alates 2014. aasta 17. detsembrist, digi-ID-kaardid, mis on väljastatud alates 2014. aasta 1. detsembrist ning e-residendi kaardid, mis on väljastatud alates 2014. aasta 1. detsembrist.

Alates 2017. aasta 26. oktoobrist välja antud ID-kaardid on juba uuendatud tarkvaraga ja neid kaarte enam uuendama ei pea. Samuti ei pea kaardi sertifikaate uuendama siis, kui neid on pärast 2017. aasta 24. oktoobrit juba uuendatud.

Praeguseks on uuendatud pea 441 000 ID-kaardi sertifikaadid, sellest kauguuendamise teel üle 322 000 kaardi sertifikaadid. ID-kaardi sertifikaate saab uuendada 31. märtsini

Uuendamata sertifikaadid tühistatakse 1. aprillil. Nende kaartidega ei saa enam e-teenustesse sisse logida ega digiallkirju anda.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD