Eelmise nädala külmaperioodil süttis enam kui 130 eluhoonet

Neljapäeval, 1.veebruaril süttis Võru vallas Sulbi külas seni kindlaks tegemata põhjustel ühekorruseline maja, mis muutus elamiskõlbmatuks. Maja elanikud elavad ajutiselt sugulaste pool. Õnneks jäid tulekahjus puutumata kõrvalhooned ja elanikud tules kannatada ei saanud.

Veebruari lõpus ja märtsi alguses Eestit tabanud külmalaine langetas öised temperatuurid kohati peaaegu 30 külmakraadini – päästeamet sai selle pakaselise nädala jooksul üle 400 väljakutse ja tulekahju puhkes enam kui 130 eluhoones.

Võrreldes keskmise talvenädalaga suurenes väljakutsete arv enam kui kaks korda, teatas päästeamet BNS-ile. Kui varasematel talvedel on olnud vanemate päästesõidukitega tehnilisi probleeme ning päästeametil on tulnud külma pärast autosid veidi ümber ehitada, siis eelmisel aastal päästeametile hangitud uued autod ei tõrkunud.

Inimelude päästmiseks külastasid päästjad külmaperioodi jooksul sadu kodusid. Päästemeeskonnad patrullisid piirkondades, kus on suurem oht põlenguteks, sealhulgas kontrolliti ka mahajäetud hooneid. Koos kohalike omavalitsuste ja korteriühistutega jagati elanikele tuleohutusnõuandeid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD