Menu

.      

Uurimine: ajateenija tulistas end lahinguarmi saamiseks

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Märtsi alguses Kuperjanovi jalaväepataljonis relva vintraua enda poole suunanud noormeest ei ajendanud enesetapumõtted, vaid rumal soov oma kehale lahinguarm saada, vahendab Postimees uurimisel selgunut.

Ajateenistuses autojuhi ametit pidanud noormees laadis 1. märtsil üksiku padruni oma teenistusrelva AK4. Nädalaid varem lahinglaskmistelt padrunit varastades oli Remo juba rikkunud mitut seadusepügalat. Ent järgnenuga võrreldes oli see plaani kõige vähem rumal osa. Lageda taeva all surus Remo automaadi vintraua endale vastu õlga ja tulistas. Tagantjärele pole teada, mida ta täpselt ootas, kuid 7,62 mm kaliibriga kuul tekitas raske vigastuse nii kuuli kineetilise energia kui ka rauast väljunud põlemisgaaside tõttu. Kedagi teist peale enda Remo ohtu ei seadnud.

Lasku ei märgatud väeosas kohe. Šokis, ent kõnevõimelise Remo leidis mõni aeg hiljem tema teenistuskaaslane, kes oli tulnud järgmist masinat autoparki viima, kirjutab Postimees.

Õnnestunud elupäästmise üle rõõmustanud arste pani siiski kohe alguses kulmu kortsutama Remo jutt. Too rääkis nii kiirabile, politseile kui ka hiljem kaitseväele, et teol oli vaid üks ajend: soov saada «lahedat kuuliarmi». Selle ülestunnistuse juurde on ta jäänud praeguseni.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD