Maanteeamet soovitab naastrehvide vahetamisega mitte kiirustada

FOTO: Aigar Nagel

Arvestades lähiaja ilmaprognoose soovitab maanteeamet naastrehvide vahetamisega mitte kiirustada.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna ekspert Villu Vane ütles BNS-ile, et majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse kohaselt võib naastrehve kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude püsimisel naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Vane märkis, et Eesti klimaatilisi iseärasusi ja ilmaolude suurt erinevust eri piirkondades arvestades, on tehtud suverehvidele ülemineku aeg paindlikuks. "Sõidukijuhile on antud otsustusõigus selle üle, kuna suverehvidega sõitma hakata. Riigi poolt ei kuulutata talviste tee- ja ilmaolude esinemist välja, sest erinevates piirkondades võivad ilmaolud olla vägagi erinevad," sõnas Vane.

"Arvestades tänaseid ilmaprognoose, ei pea naastrehvide vahetamisega kiirustama," ütles ta.

Vane märkis, et riik on sätestanud aja, millal enam ei tohi naastrehve kasutada. "See on alates 1. maist. Seda arvestab oma töös ka politsei- ja piirivalveamet. Enne 1. maid kedagi naastrehvide kasutamise eest ei karistata," ütles ta.

Ka politsei ei soovita suverehve enne pidevate plusskraadide saabumist veel alla panna, sest talverehv aitab praegustes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini teel püsida.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD