Menu

.      

1,1 miljonit maksnud Vastseliina päästekomando uus hoone avab uksed

FOTO: RKAS

Võrumaal avab reedel uksed 1,1 miljonit eurot maksma läinud Vastseliina päästekomando uus hoone.

Avamist tähistava lindi lõikavad läbi ja lausuvad kõne prominentsed kohalviibijad, kelle hulgas on ka siseminister Andres Anvelt ja päästeameti peadirektori asetäitja Kairi Rikko.

Vastseliinasse ehitatud komandohoone on esimene päästekomando tüüpprojekti järgi ehitatud hoone Eestis. Veel eelmisel kuul töötasid Vastseliina päästjad väga kitsastes oludes. Majas, mis oli ehitatud 1953. aastal, mida köeti ahjudega ja kus põrandaruumi oli 108 ruutmeetrit. Reedel avatava uue depoohoone netopind ulatub 756 ruutmeetrini.

RKAS ja Semuehitus AS sõlmisid mullu 18. aprillil Vastseliina päästekomando projekteerimis- ja ehitustööd töövõtulepingu summas 1,1 miljonit eurot, summale lisandub käibemaks.

RKAS koostöös siseministeeriumi, päästeameti ja arhitektide liiduga korraldasid 2015. aastal ideekonkursi leidmaks parim arhitektuurne ja kasutusfunktsioonile sobivam lahendus päästekomando tüüphoonele, mille arhitektuur peab olema kaasaegne, kõrgetasemeline ning arvestama ümbritsevat keskkonda.

Hoone lahendus peab vastama teise grupi päästekomandode toimimiseks esitatavatele nõuetele. Konkursile laekunud kaheteistkümne võistlustöö hulgast tunnistati esikoha vääriliseks arhitektuuribüroo Kavakava OÜ ideelahendus märgusõnaga "Tuur", mille autorid on Siiri Vallner ja Indrek Peil.

Tüüphoone alusel plaanitakse tulevikus rajada ligi kümme hoonet üle Eesti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD