Menu

.      

Ossinovski paneb ministriameti maha

Ossinovski paneb ministriameti maha

Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski teatas laupäevasel erakonna volikogul, et keskendub valimiste eel sajaprotsendiliselt erakonnale ning paneb seetõttu pärast eelarvestrateegia läbirääkimisi tervise- ja tööministri ameti maha, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

"Meie poliitikategemise fookuse nihutamine meie kesksetele teemadele tähendab seda, et järgmise 330 päeva jooksul pean mina isiklikult igapäevaselt selle nimel vaeva nägema. Seda ei ole aga võimalik teha, täites tervise- ja tööministri ülesandeid," põhjendas Ossinovski.

Ta rääkis, et aasta enne valimisi peab ta sajaprotsendiliselt pühenduma erakonnale ning tema tänane vastutusvaldkond valitsuses on Eesti jaoks kaugelt liiga oluline ja samas vaieldamatult kõige raskem, et seda saaks teha poole vinnaga.

Ossinosvki loetles ministrina saavutatud ja lisas, et teha on veel väga-väga palju ning edasi tuleb minna sama hoogsalt kui seni.

"Just seepärast nõuab minu vastutustunne nii erakonna kui ka Eesti rahva ees selle teatepulga edasi andmist. Olen otsustanud jätkata erakonna juhtimist sotside fraktsioonijuhina riigikogus. Ma tean, et see otsus on erakonnale vajalik ja see otsus on õige," lausus ta.

Kuna hetkel käivad riigieelarvestrateegia läbirääkimised, siis nii oma valdkonna kui ka sotside delegatsiooni juhina valitsuses peab Ossinovski oma kohuseks viia see protsess ministrina lõpuni.

"See tähendab, et nüüd, kui ma olen teiega rääkinud, head erakonnakaaslased, on meil ka piisav aeg selleks, et leida minu tänasesse ametisse ka väärikas järeltulija. Usun, et saan juba lähinädalatel juhatusele ka oma ettepaneku esitada," ütles sotside juht.

Ossinovski jätkab sotside juhtimist fraktsioonijuhina riigikogus

Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski teatas laupäevasel erakonna volikogul, et keskendub valimiste eel sajaprotsendiliselt erakonnale ning paneb  riigieelarve strateegia läbirääkimiste järel tervise- ja tööministri ameti maha, et jätkata partei juhtimist fraktsioonijuhina.

“Eestile on vaja, et meil oleks järgmisel valitsemisperioodil tugev mandaat. Nii selleks, et järgmisel põlvkonnal läheks paremini kui tänasel, aga ka selleks, et hoida ära senise edu lammutamine. Seegi oht on reaalne. See eeldab sotsiaaldemokraatlike tuumikteemade – võrdsed võimalused, haridus, teadus, töö, regionaalareng – tagasi toomise oma poliitika keskmesse. Et päriselt sisustada meie poliitika tuum: Eestis ei jäeta kedagi maha,” rääkis Jevgeni Ossinovski.

“Meie poliitikategemise fookuse nihutamine meie kesksetele teemadele tähendab seda, et järgmise 330 päeva jooksul pean mina isiklikult igapäevaselt selle nimel vaeva nägema. Seda ei ole aga võimalik teha, täites tervise- ja tööministri ülesandeid. Aasta enne valimisi pean ma sajaprotsendiliselt pühenduma erakonnale ning minu tänane vastutusvaldkond valitsuses on Eesti jaoks kaugelt liiga oluline ja samas vaieldamatult kõige raskem, et seda saaks teha poole vinnaga. Olen otsustanud jätkata erakonna juhtimist sotside fraktsioonijuhina riigikogus,” ütles Ossinovski.

Ossinovski sõnas, et annab tervise- ja tööministri portfelli oma järeltulijale rahuliku südamega. Töövaldkonnas on käivitunud tulevikku vaatav töötavatele inimestele suunatud ümber- ja täiendõppe programm, mis valmistab Eesti inimesi ette automatiseerimisest lähtuvateks muutusteks tööturul. Niisamuti saavutas ta läbimurde tervishoiu rahastamises, mis lühendab järgmistel aastatel ravijärjekordi ning muutnud nii hambaravi kui ka ravimid inimestele kättesaadavaks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD