Kohus saatis salaviina ja -suitsuga äritsenud mehe vangi

FOTO: Aigar Nagel

Tartu maakohus saatis esmaspäeval vangi mehe, kes äritses suures koguses salaviina- ja suitsuga,.

Kohus tunnistas Ilmar Arro (58) kokkuleppemenetluses süüdi suure koguse käitlemiseks mittelubatud alkoholi ladustamises ja hoidmises, käitlemiseks mittelubatud tubakatoodete ladustamises, hoidmises ja edasitoimetamises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. 

Kohus mõistis talle kaheaastase vangistuse. Sellest tuleb tal kohe ära kanda kolm kuud. Ülejäänud vangistus tuleb süüdistataval kanda tingimisi kaheaastase katseajaga, mil ta peab täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Karistusaega arvestatakse Arro kinnipidamisest selle aasta 30. jaanuaril. 

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas Arrot selles, et ta käitles Võrumaal Antsla vallas Vaabina külas kinnistul kuni selle aasta 30. jaanuarini enam kui 1000 liitrit salaalkoholi. Kinnistul asuvas peidikus hoidis Arro 39 plastkanistrit, milles igaühes oli ligikaudu 25 liitrit enam kui 90 mahuprotsendise etanoolisisaldusega salaalkoholi. Lisaks hoidis ta süüdistuse järgi Antsla vallas Pargi maja korteris 14 erinevate alkoholietikettidega pudelit, milles oli ligikaudu seitse liitrit salaalkoholi. Selle alkoholi etanoolisisaldus oli 36,5 mahuprotsenti. 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD