Kõige rohkem ülekaalulisi täiskasvanuid on Võru- ja Põlvamaal

Foto on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Eestis on tervise ja heaolu vallas regionaalselt suured erinevused, selgus kolmapäeval Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud maakondlikest ülevaadetest.

„Üldised trendid on sarnased mitmel pool Eestis: oodatava eluea väike kasv viimase 10 aasta jooksul, rahvastiku vananemine, ülekaaluliste ja rasvunud elanike osatähtsuse suurenemine,“ kommenteeris TAI vanempetsialist Maali Käbin. „Mõningaid edusamme on tehtud õnnetussurmade ning alla 65-aastaste elanike suremuse vähendamisel, kuid vigastussuremuse poolest oleme endiselt Euroopas esirinnas. Kõigis maakondades on erakordselt madal nende hulk, kes söövad piisavalt köögi- ja puuvilju.“ 

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
Tervishoiu ja TAI enda töötajatest hakkage pihta. Me jääks arstiabita, kui ülekaaluline medpersonal vallandada.
  0
ei tea mis plaani maksu mengeled vaalade suhtes peavad on kiiritus pulk juba valmis ,vahivad kaamerateg jumala eest keegi läbi ei tilgu ,kas mina pean vötma selliste peale laenu,kiiritus pulk 2015 pölla äär .päikest :lol:
  +8
Huvitav, kuskohast TAI kaalu puudutavad algandmed sai? Kas mõni küsitlus? Arsti juures käies kõiki inimesi ei kaaluta ja epikriisidele selliseid andmeid struktureeritult ei kanta
  +14
Siin on vaesus väga suur, inimesed ostavad odavad rämps toitu,et ära elada. Puuviljad,juurviljad, kala on kallis ning selleks ei jätku raha.Viinerid lihatooted on täis topitud e-aineid.
  +4
see artikkel kuulub valdkonda 1.aprill :P

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD