Kevade edenedes koguvad hoogu kulupõlengud

Võrumaa Teataja

Kevade edenedes on hakanud hoogu koguma ka kulupõlenguid, mida näiteks Lõuna päästekeskuse töötajatel tuli ainuüksi kolmapäeval kustutada viiel korral.

Päästeamet hoiatab, et kulupõletamine ja süütamine on keelatud, ohtlik ja karistatav tegevus. Lisaks tule leviku ohule metsa või hoonetele, hukkuvad madalas heinas elutsevad pisikesed loomad ja pesitsemist alustavad linnud.

"Kustutamata tikk, suitsukoni või lõkkest lennanud säde süütab kergesti krõbekuiva kulu ja tuulise ilmaga on põlengule väga raske piiri panna. Kulupõlengute kustutamiseks kulub palju päästjate aega ja jõugu ning võib viibida reageerimine tõsisematele õnnetustele, kus ohus kellegi elu," märkis Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Kella 13.44 ajal põles  Tartumaal Tabivere alevikus raudteeäärsel alal 400 ruutmeetrit kulu. Kella 14.20 ajal põles Jõgeva linnas Pae tn piirkonnas 100 ruutmeetrit kulu. Kella 15.07 ajal põles Tartumaal Nõo alevikus 40 ruutmeetrit raudteeäärset kulu. Kella 19.51 ajal põles Tartumaal Elva vallas Rämsi külas mõnikümmend ruutmeetrit kulu.

Kell 21.22 teatati, et Elva vallas Võsivere külas põletab inimene vaatamata keelule tahtlikult kulu. Päästjad vestlesid isikuga, kes muutus vihaseks ja vabatahtlikult oma tegevust lõpetama nõus ei olnud. Politsei kohale saabumise ajaks lasi mees siiski jalga. Hoonete läheduses poolele hektarile ulatunud kulupõleng kustutati paarikümne minutiga.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD