Liiklust rahustanud politseinikud karistasid enam kui 200 juhti

Foto: Aigar Nagel

Politseinikud rahustasid terve ööpäeva liiklust inimeste soovitud kohtades, korravalvurid vestlesid liiklustalgutel 1269 kiirust ületanud juhiga ning karistasid neist 206 juhti.

Liiklustalgute käigus vestlesid politseinikud Tallinnas ja Harjumaal 469 juhiga a karistasid neist 49 juhti, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Tartus ja selle ümbruses olid need näitajad vastavalt 250 ja 40, Põlva-, Võru- ja Valgamaal vastavalt 45 ja kümme, Lääne-Virumaal 58 ja 17 ning Ida-Virumaal vastavalt 127 ja 24. Pärnumaal vestlesid politseinikud kokku 163 juhiga ning karistada sai neist 22. Raplamaal olid need näitajad vastavalt 40 ja 12, Järvamaal 32 ja 15, Saaremaal 27 ja kolm, Hiiumaal kümme ja kaks ning Läänemaal 45 ja kaheksa.

Liiklustalgutest võttis tänavu osa 262 politseinikku ja planeerijat.

"Tänan inimesi, kes oma mure kaardistasid. Nii nagu varasematel aastatel, aitavad need tähelepanekud ka pärast talguid liiklusjärelevalvet paremini teha," ütles ameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. Ta tõi välja, et paljud juhid elasid samas piirkonnas, kus kiirust ületasid. "Politseinikud kuulsid mitmeid kordi küsimust, miks teda peatati, ega tema ju ei ole probleemiallikas," ütles Loigo.

"Kuulsime inimestelt palju positiivset tagasisidet. See näitab, et olime õigetes kohtades ning tehtu läks inimestele korda," ütles Loigo.

"Liiklus ei muutu turvalisemaks, kui juht vaid enda kodu või töökoha ümbruses piirkiirust jälgib, kuid nurga taga paneb gaasi juurde. Samas enamus elanikke ei vaevu isegi oma elurajoonis kiirusest kinni pidama," lausus Loigo.

Kiiruskaamerad fikseerisid liiklustalgutel 317 kiiruseületamist.

Eelmisel aastal toimunud liiklustalgutel osales 264 politseinikku, kes vestlesid 823 juhiga ning karistasid 173 kiiruseületajat.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD