Kallast näeb peaministrina 24 protsenti küsitletutest

FOTO Kaja Kallas Faceboook

Reformierakonna uut esimeest Kaja Kallast näeb aprillis läbi viidud küsitlusel peaministrina 24 protsenti vastajatest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aprillikuine küsitlus näitab, et Kaja Kallast sobivaimaks peaministriks pidavate inimeste hulk on vähenenud märtsikuiselt 28 protsendilt 24-le. Protsendipunkti võrra on paranenud hoopis Keskerakonna juhi Jüri Ratase toetus, mis on nüüd 22 protsenti. Kui lisada valimisealistele ka ülejäänud küsitletute tulemused, vahetavad Kallas ja Ratas kohad: Kallase eelistajaid on 20 protsenti, Ratast peab sobivaimaks peaministriks 25 protsenti, kirjutab Eesti Päevaleht.

Samuti on kõikide vastajate seas vähenenud Kallase toetajate ja suurenenud Ratase toetajate osakaal, selgub Eesti Päevalehe tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Seega on Kallast sobivaimaks peaministriks pidavate inimeste arv viimasel kuul vähenenud hoolimata talle seatud kõrgetest ootustest ning teda enne ja pärast Reformierakonna hiljutist üldkogu saatnud tähelepanust.

„Kodanike ootused tulevase peaministri isiku suhtes järgivad enam-vähem erakondade populaarsuse pingerida,” ütles Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk. „Märtsikuises küsitluses oli Reformierakond endiselt kõige suurema toetusega erakond 33 protsendiga, Keskerakonda toetas 26 ja EKRE-t 14 protsenti valijaist. Peaministrite võrdluses on vahed siiski väiksemad: Kaja Kallast sooviks peaministrina näha 24 protsenti, Jüri Ratast 22 ja Mart Helmet 10 protsenti valimisealistest kodanikest.”

Helmest tagapool valitseb nukker seis, kus suurim toetus on Vabaerakonna juhi Artur Talviku viis protsenti. SDE esimeest Jevgeni Ossinovskit peab sobivaimaks peaministriks neli protsenti, IRL-i juhti Helir-Valdor Seederit aga vaid üks protsent valimisealisi küsitletuid.

Comments  
  +5
Varaste suguvõsa krr
  +3
Vaja enne ikka Karu kinnigi pūūda ja alles siis ....arutada mis nahaga teha...!!!!
  +5
Kindlasti mitte, nagu isa, nõnda ka tütar, igavene pätt...
  +2

Quoting Raivo:

Mina ei soovi poliitikuna näha ühtki reformierakondlast. Minu arvates on see erakond algusest peale üdini korrumpeerunud ja tuleks põranda alla saata.


Miks teistel valijatel
nii raske sellest aru saada on....????
  +5
Mina ei soovi poliitikuna näha ühtki reformierakondlast. Minu arvates on see erakond algusest peale üdini korrumpeerunud ja tuleks põranda alla saata.
  +3
Kulisside taga juhitakse projekti "Tekk s**ale peale!" Teki nimeks on Kaja. Üks Eesti närune tõusiklik valijaskond ihkab olla ilusate ja edukate hulgas ja jookseb reformi valima. Siis justkui silt otsa ees, et kuulun ka selliste hulka ja olen väärt rahvaga ühe pulga peal! Ajupestud ja ilma igasuguse analüüsimise võimeta päevanarkarite punt, kelle peale, kahjuks, tänane väga noor inimene peaks lootma. Ilmselt käivitab Kaja figureerimine ka meie teatud naisterühma aktiivsuse. Ja see pole mingi tore rühm..... :-x

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD