Üle miljoni inimese tegi mullu perearstile 4,7 miljonit visiiti

Pilt on illustratiivne FOTO: pixabay

Perearsti külastas 2017. aastal üle miljoni inimese, perearstid tegid kokku üle 4,7 miljoni vastuvõtu ning lisaks käidi perearsti meeskonnas töötava pereõe juures vastuvõtul 1,5 miljonit korda.

Lisaks tehti perearsti nõuandeliinile tehti 250 000 kõnet. Kokku tasus haigekassa eelmisel aastal perearstiabi eest 114 miljoni eurot, teatas haigekassa pressiesindaja.

Perearstid saavad oma teraapiafondi kaudu suunata inimesi ka teiste spetsialistide juurde lisaks eriarstile. Näiteks eelemisel aastal said üle 11 000 inimese abi kliiniliselt psühholoogilt, logopeedilt või füsioterapeudilt.

Eelmisel aastal alustas haigekassa tervisekeskuste lepingute sõlmimist, mis tähendab, et tulevikus aitab perearsti juurde pöördumisel inimest terve arsti meeskond—perearstid, pereõed, vaimse tervise õde, ämmaemand, füsioterapeut. Eelmisel aastal sõlmis haigekassa selliste keskuste töö alustamiseks kolm lepingut—kaks Tallinnas ja üks Tartus.

Haigekassa sõlmib perearsti, grupipraksise või tervisekeskusega lepingu, mille alusel tasutakse vastuvõttude ning ravi eest. Perearsti teenuste, uuringute ja analüüside maksumused on kirjas tervishoiuteenuste loetelus, mida uuendatakse igal aastal.

Comments  
  +1
elasin kunagi lõuna-eestis!kolisin ära Tallinnasse üürikasse ja elasingi seal 4 aastat!Hiljem soetasin korteri Tabasallu.Aga teema nagu selles,et ma nagu terve mees ja arstiteenust ei vajanud!Jäin siis ükskord grippi ja otsustasin ennast Tallinnasse sisse kirjutada(uus perearst nimelt Tallinnas)!Käisin ka haigekassast läbi ja oh imet .....4 aasta jooksul olen ma käinud 14 korda Lõuna eestis perearsti juures!Oot,et kuhu pöörduda,et see jama statistika ükskord läbi saaks!Keegi lihtsalt kirjutas minu pearaha enda taskusse!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD