Ministeerium sõlmis riigitöötajate ametiühinguga kaugtöö kokkuleppe

Rahandusministeerium ning Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liit (ROTAL) sõlmisid kaugtööd soosiva kokkuleppe, mis aitab kaasajastada töökorraldust ning suurendab tööjõuvalikut.

"Avalik teenistus peab arenema sarnaselt erasektorile ning olema töötingimustes paindlikum," ütles riigihalduse minister Jaak Aab pressiteate vahendusel.

"Kaugtöö võimaldamine on üks samm parema töökeskkonna tekitamisel. Seda saab teha nii kodus kui ka pea igasse maakonda loodavas riigimajas, mida saavad vajadusel kasutada kõigi riigiasutuste töötajad," ütles Aab.

Kaugtööks loetakse kokkuleppe kohaselt töötamist väljaspool töökoha tavapärast asukohta tööandja loodud kaugtöökeskuses või väljaspool tööandja territooriumi. Kaugtöö tegemise võimaldamine aitab kaasajastada töökorraldust ning suurendab tööjõuvalikut. See annab võimaluse kandideerida avalikku teenistusse ka maapiirkondades elavatele inimestele. Samuti on kaugtööd tehes lihtsam tasakaalustada töö- ja pereelu, kuna tööd on võimalik teha kas kodust või kodukoha lähedal.

Kokkulepe aitab arendada avalikku teenistust ning selles on kirjas kaugtöö tegemise üldised põhimõtted. Kaugtöö võimaldamine sõltub konkreetse ametikoha ülesannetest ja eeldab töötaja ning tööandja vahelist usaldust. Kaugtöötajat tuleb kohelda võrdselt asutuse teiste töötajatega, võimaldades tal osaleda koolitustel ning tagades tööks vajalikud töövahendid.

Comments  
  0
voh naljakas, katuse mehed olevat toonud terve hunniku automaatseid riistapuid,peedistand söpru tuttavaid osad tymitati nii öelda ette tymaks köige hullem laigulised mendid riigi töötajad,arstid.tahan teile öelda ,ärge sööge teisi puhtaks ,hallpea:öieti ei tee teatud inimesed on vihased,tahavad raha tagasi,lugu nigu holliwood,vött kus on siin töö inmesed :lol: päikest
  0
mulle on jäänud mulje ,et siin on tegu sektiga mis mängib ringi inimesed ettevötetes vahetades inimese välja samasugusega vöi pannakse siia enda asemele oma moodi jobski kui on saadud kätte kogu raha ja minnakse edasi.paistab olema suurem kaader.päikest
  0
räägime arstide kolm aastat tagasi tehtud tööd pölla ääres inimesega kes vöeti kinni sustiti nöeltega jumal teab mida tehti sugulaseks jumal teab kellega,inimesel on pusle siia maani,asi kukkus ära ,sest inimene polnud seotud uhegi pangaga,vött nii aetakse vörumaal asju.vöerastel siia ärilist asja pole .siin on vellelelle velle velle pojad :lol: seniks päikest kuniks veel paistab.
  0
mis tööd siin eestis enam tehakse,kärutatakse keskkoolist saadik narkot ,relva osi,narkost järelejääv produkt on nii segane ,et peavad ennast padu usklikeks mis annab nende arvates neile öiguse oma sugulased puhtaks teha ja nii see ring käib ja enamus koole on selle jama teinud ja laigulised siis räägivad ,me paneme teie suguseid varsti nagu puid riita.ärge noored siia riiki völgadega kinni mängige,see inim produkt on siin väga ködunend.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD