Esimene mai võib Lõuna-Eestisse kuni 19 soojakraadi tuua

VÕRU  Foto on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Kuigi mai algus on vihmasevõitu, võib kevadpüha Lõuna-Eestisse koguni 19 soojakraadi tuua.

Ilmateenistuse teatel liigub madalrõhkkond teisipäeval üle Läti Venemaale ning Eestis kujundab ilma selle põhjaserv. Taevas tõmbub tihedamalt pilve ja ilm läheb lõuna poolt alates sajule. Põhja-Eestis on sajutõenäosus seevastu väike. Öösel tiheneb alates Lõuna-Eestist pilvisus ja hakkab vihma sadama. Puhub ida- ja kirdetuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 4-9 kraadi. Päeval on valdavalt pilves ilm ja sajab vihma. Pärastlõunal hõreneb lääne poolt alates pilvisus ja ka sajuvõimalus väheneb. Puhub ida- ja kirdetuul 5-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, päeval pöördub tuul edelasse ja nõrgeneb veidi. Sooja on 8-14, Lõuna-Eestis võib termomeetrinäit koguni aga 19 kraadini tõusta.

Kolmapäeval tugevneb Põhja-Skandinaavias kõrgrõhkkond ja selle lõunaserv laieneb Eesti kohale. Öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub edelatuul 4-9 m/s. Sooja on 5-8 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edelatuul 4-9, iiliti kuni 12 m/s. Sooja on 13-18, meretuulega rannikul 9 kraadi.

Neljapäeval taganeb kõrgrõhkkond Põhja-Skandinaaviast Venemaale ja selle järel katab Läänemere ümbrust madalrõhuvöönd, mis muudab ilma valdavalt sajuseks. Öösel on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub edelatuul 3-8 m/s. Sooja on 3-7 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Tuul pöördub idakaarde 5-10 m/s. Sooja on 11-16, rannikul kohati 9 kraadi.

Reedel kujundab ilma väheaktiivne madalrõhulohk, mille toel arenevad välja mitmed hoovihmapilved. Puhub mõõdukas lõunakaaretuul. Sooja on öösel 3-8, päeval 10-14, rannikul kohati 8 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD