Menu

.      

SIILi käigus tuvastasid politsei ja Kaitseliit ööpäeva jooksul 34 liiklusrikkumist

Reedel ja laupäeva ennelõunal kontrollisid politseinikud ning kaitseliitlased suurõppuse SIIL kontrollpunktides 8238 sõidukit ning tuvastasid 34 liiklusrikkujat, kellest pooled olid tarvitanud alkoholi.

SIILi õppuse PPA poolse üldjuhi Marti Magnuse sõnul on nii suur rikkujate arv murettekitav. „Kuigi olime nädala jooksul avalikkust teavitanud kontrollpunktidest Lõuna-Eestis ja Keilas, olid kaitseliitlaste ja politseinike ühistoimkondadel käed-jalad tööd täis ning liiklusest tuli eemaldada paarkümmend ohtlikku liiklejat,“ rääkis Magnus. „Õppuse käigus harjutasime, kuidas kaitseliitlased saavad politseid toetada ning töö kontrollpunktides näitas, et sõidukite kontrollimine läks sujuvalt ning Eesti teed said turvalisemaks. Liiklusturvalisuses loeb iga kaine juht,“ lisas ta.

Keila kontrollpunktides kontrolliti 4.05 k 18 kuni 5.05 k 12 kokku 4828 sõidukijuhti. Tuvastati 6 alkoholi tarvitanud juhti ja üks narkojoobes juht, üks joobekahtlusega juht saadeti ekspertiisi. Lisaks tuvastati üks lubatud sõidukiiruse ületamine, kaks kehtiva juhtimisõiguseta juhti ning kehtiva tehnoülevaatuse puudumine.

Lõuna-Eesti kontrollpunktides Põlvamaal, Valgamaal, Võrumaal ja Viljandimaal kontrolliti 5.05 kl 00-11 kokku 3410 sõidukit, tuvastati 22 liiklusrikkumist, nende seas 11 alkoholi tarvitanud juhti.

Siili õppus jätkub politseinike, piirivalvurite ja kaitseliitlaste ühiste kontrollpostidega täna väljas Valga-, Võru-, Põlvamaal, Viljandi maakonnas ja Tartu linna ümbruses. Politseinike ja kaitseliitlaste ühispatrullid töötavad täna Tartus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD