Päästjad kaotasid õiguse uinuteid hankida

Päästeamet kaotas õiguse osta uimasteid, mida on tarvis linna sattunud metsloomade päästmiseks, kirjuab Postimees.

Päästeameti valmisoleku talituse eskspert Ivar Frantsuzov ütles lehele, et varem ostis looma- ja linnupäästega tegelevala Mustamäe komandole uinuteid inimesi raviv arst, kellel oli selleks eriluba. Selle aasta alguses täitus aga ravimiste aegumistähtaeg ning uut kogust osta ei lubatud.

Ravimiaemti peadirektori asetäitja Katrin Kiisk sõnas, et ravimiseaduse järgi tohib hulgimüüja väljastada veterinaaravimeid ainult litsentseeritud loomaarstile.

Samuti võib ravimeid müüa ainult asutusele, kellele on antud ravimite hulgiostu õigus. Päästeaemtil seda luba pole.

"Kiiret lahendust nõudvas olukorras ravimiamet lihtsalt ületas oma volitusi, lootes, et ajapikku leitakse mõni seadusele lähemal olev lahendus," ütles Kiisk, kommenteerides seda, kuidas päästajd varem uinuteid said.

Ajaleht kirjutab, et päästeamet ei saa enne uinutite ostu õigust, kui pole kokkulepet ravimite kasutuse üle järelvalvet tegeva veterinaar- ja toiduametiga.

Veterinaar- ja toiduamet on teinud ettepaneku, et päästeamet sõlmiks koostöölepingu mõne loomaarstiga, kellel on õigus uinutit kasutada.

Mustamäe päästekomando meeskonna vanem Andrei Puzakovi sõnul on komandol, kes ainsana tegeleb metsloomadega, kolme veterinaariga suuline kokkulepe. Tema sõnul tuleb aga ette ka olukordi, kus loomaarst pole kättesaadav.

Keskkonnaameti looduskaitseosakonna nõunik Teet Koitjärv sõnas, et praegu töötavad erinevad ametkonnad välja uut tegevusjuhendit, mis paneb täpselt paika ametkondade tegevuse looma linna sattudes.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD