Paet avaldas kaastunnet oma Vene kolleegile

Välisminister Urmas Paet avaldas kaastunnet Vene välisministrile Sergei Lavrovile seoses Lõuna-Venemaal tulvades hukkunute ja kannatanute ning vene palverändurite bussiga juhtunud traagilise õnnetusega.

„Avaldan sügavat kaastunnet tulvades ningbussiõnnetuses hukkunute lähedastele ja kõigile, keda toimunud tragöödiapuudutab. Oleme sellel raskel hetkel oma mõtteis teile toeks,” ütles Paet välisminsiteeriumi teatel.

Lõuna-Venemaal Krasnodari krais on paduvihmadest tingitud üleujutused nõudnud viimase kahe päeva jooksul 78 inimese elu. Tegemist on viimase kümnendi rängima loodusõnnetusega piirkonnas. Võimud on rohkem kui 200 000 elanikuga sadamalinnas Novorossiiskis välja kuulutanud eriolukorra.

Krõmski rajoonist on leitud 67 surnukeha, ohvrite hulgas on kümneaastane laps. Musta mere äärses Gelendžiki kuurortlinnas on surma saanud üheksa inimest, viis neist elektrilöögi tagajärjel. Kaks inimest on hukkunud Novorossiiskis.

Krasnojarski võimude teatel "on lakkamatud vihmasajud muutnud mitmed alad katastroofipiirkonnaks". Üleujutustes on erineval määral kannatada saanud 13 000 elumaja.

Ukrainas Tšernihivi-Kiievi maanteel paiskus laupäeva varahommikul kummuli vene palverändurite buss, 14 inimest sai surma ja 29 vigastada. Esialgsetel andmetel kaldus 45 reisijaga buss vastasuunavööndisse ja sõitis vasakul teepervel asuvasse kraavi.

Palverändurid olid teel Pihkva rajoonist Velikije Lukist Lääne-Ukrainas Ternopili oblastis asuvasse Potšajevi kloostrisse.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD