Kindlustamata sõidukid on tekitanud 5,2 miljonit eurot kahjusid

Liikluskindlustuse fondi (LKF) uuringu kohaselt on liikluskindlustuseta sõidukid tekitanud viimase viie aasta jooksul liikluses kahjusid ühtekokku 5,2 miljonit eurot.

Keskmine põhjustatud kahju on 2140 eurot, kuid igal aastal on liikluskindlustuseta sõidukite kahjujuhtumid ulatunud ka 60 000 euroni, teatas fond.

Igal aastal põhjustavad liikluskindlustuse poliisita sõidukid fondi teatel keskmiselt 500 liiklusõnnetust. Üle poole sellistest sõidukitest oli enne õnnetust juba üle kolme kuu kindlustamata.

"Ligi veerandi õnnetuste puhul on tõenäoline, et liikluskindlustus puudus hooletusest ja kindlustuskaitseta sõidukiga liigeldi sellest ise teadmata. Üha enam tekitavad probleeme välismaiste registreerimismärkidega Eestis liiklevad sõidukid, mis kuuluvad küll Eesti elanikele, kuid ei ole enam üheski riigis arvel ning neil puudub ka liikluskindlustus," kommenteeris fondi kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernits

Liikluskindlustuseta sõidukitega tekitatud liikluskahjud korvab kannatanule kindlustusandja või liikluskindlustuse fond, kuid kahju nõutakse süüdlaselt seaduse järgi tagasi. Üldjuhul on kindlustamata sõiduki kasutaja nooremapoolne inimene, tüüpiline liikluskindlustuse poliisita kahju põhjustanud sõiduk on 14 aastat vana sõiduauto.

Liikluskindlustuse fond on enda teatel alustanud koostööd politsei- ja piirivalveameti ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, et otsida viise järelvalve tõhustamiseks liikluskindlustuseta liiklejate üle, ennekõike kindlustuskatte automaatkontrolli juurutamiseks teedel.

Liikluskindlustuse fond on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamine ülesanne on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud.

Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu.

bns

Comments  
  +2
need sellid räägivad sellist juttu, et seadus ja nõuded jne. irwwww. tegelikult võiks selle asutuse homme päev kinni panna ning midagi ei juhtu. üks eesti lollidest firmadest ja mõttetutest kulukohtadest.
kindlustus on kindlustusfirma casko ja auto on nii romu, et pole mõtet kindlustada siis ei kindlustatagi. iga mehe oma asi kas caskot on või paneb ilma.
  +2
Vaesekesed! Ehk avaldate ka kasumid, mida sundkindlustusega rahvalt kooritakse. Iga aastased kasumid on ikka mitmekümne miljoni suurused. Kuna erafirmad tõstavad oma suva järgi kindlustusmakseid siis tuleb sundliikluskindlustus kiiremas korras riigistada. Nii jäävad ka hiigelkasumid riigikassasse.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD