Putin toetab kodakondsusreeglite leevendamist NL-is sündinute jaoks

Vene president Vladimir Putin tegi ettepaneku lihtsustada uuesti kodakondsuse eeskirju neile inimestele, kes on ise või kelle vanemad olid Nõukogude Liidu kodanikud.

Putin ütles esmaspäeval Moskvas Vene välisesinduste juhtidega kohtudes, et reegleid võib lihtsustada koguni tsaaririigi kodakondsusega inimeste järeltulijaile.

"Alaliselt välismaal elavate kaasmaalaste küsimus tuleks põhjalikult ümber hinnata. Paljud tahaksid oma ajaloolisele isamaale kasulikud olla, seda toetada, ning meie diplomaatilised välisesindused alahindavad mõnikord seda soovi ega ole oma tööd selles olulises valdkonnas ümber orienteerinud," ütles Putin.

Lihtsam menetlus Vene kodakondsuse saamiseks kehtis 15 aastat, kuni 1. juulini 2009. See kehtis inimestele, kes olid pärit endistest nõukogude vabariikidest ja olid hiljemalt 1. juuliks 2002 saanud alalise elamisloa.

Kehtiva korra järgi saavad kodakondsuse lihtsamini need inimesed, kes on elanud endistes nõukogude vabariikides, kuid ei ole kohalikku kodakondsust saanud, kelle vanemad on Vene Föderatsiooni kodanikud või kes on saanud Venemaal pärast 2002. aasta 1. juulit ametialase või kõrghariduse.

bns


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD