Vea tõttu oli Indrek Põdral kaks kuud võimalik arestitud vara müüa

Ligi kaks kuud valitses olukord, kus neljaks aastaks vangi mõistetud kapo endine ametnik Indrek Põder oleks saanud teha kinnisvaratehinguid oma Võrumaal asuva jahikompleksiga, kuigi kinnistu pidanuks kohtuotsuse järgi olema arestitud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põdra nimele on Võrumaal Mõniste vallas Hürova külas registreeritud ligi 13 000 ruutmeetri suurune elamumaa ja 9,68-hektarine maatulundusmaa, mille kohus pärast Põdra vahistamist detsembris arestis. Aprilli lõpul välja kuulutatud kohtuotsuse järgi nõudis riik Põdralt riigituludesse altkäemaksuna saadud 178 358 eurot, selle tasumiseni pidi Võrumaa jahimaja aresti alla jääma.

Paraku vabastas aga Tartu maakohtu abikohtunik segaduse tõttu kinnistu 17. mail ehk paar nädalat pärast kohtuotsuse väljakuulutamist. Ametniku sõnul oli tegemist töökoormusest tuleneva inimliku veaga. Ametnik tõdes ka, et vanglakaristust kandev Põder oleks hea tahtmise korral saanud ajal, kui kinnistu oli aresti alt vaba, notari kaudu tehinguid teha.

Justiitsministeeriumi esindaja kinnitas samuti Delfile, et tegu oli inimliku eksitusega ning tehinguid ei ole kinnistutega tehtud ega riik kahju kannatanud.

Kaitsepolitsei töötajad pidasid oma kolleegi Indrek Põdra ja politsei sisekontrolli juhi Meelis Tanieli kinni mullu 19. detsembril. Harju maakohus mõistis 26. aprillil Põdra korduva altkäemaksu võtmise eest kokkuleppemenetluses neljaks aastaks vangi.

Kapo kõrge ametnikuna tegutsedes küsis Põder nii mõneltki kriminaalse minevikuga isikult eri teenete, näiteks elamislubade tühistamise peatamise eest suuri summasid. Suur osa teeneid jäi aga Põdral vähese mõjuvõimu või muu põhjuse tõttu osutamata.

bns


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD