63 noormeest jättis ajateenistusse ilmumata

Sellel nädalal toimunud ajateenistusse võtmisel jättis teenistusse ilmumata 63 noormeest ehk 3,6 protsenti kutsututest.

Kaitseressursside ameti hinnangul on ajateenistusse tulemata jäänud noorte osakaal madal. Mullu oli ajateenistusse ilmumata jäänud noorte osakaal keskmiselt 3,8 protsenti.

Jooksval nädalal asus ajateenistuskohustust täitma 1699 noormeest. Neist 560 ehk 33 protsenti avaldasid ise soovi ajateenistusse asuda, teatas kaitseressursside ameti pressiesindaja BNS-ile.

Kaitseressursside ameti peadirektori Kairi Rikko sõnul teeb talle head meelt omal soovil ajateenistusse asunute suur osakaal. "See on esimene kutse, mille koosseisus asub kolmandik noormeestest ajateenistusse enda algatusel, ootamata ameti kutset. Selline tulemus on kahtlemata väga hea ning näitab, et noored oskavad üha enam ajateenistuskogemust väärtustada, planeerivad ajateenistuse oma eluplaanidesse ja nende kaitsetahe on kõrge," märkis Rikko.

Juuli kutsega teenistusse asunud noormeesetest koolitatakse 11-kuulise väljaõppe vältel jaoülemad oktoobris põhikutsega teenistusse asuvatele noormeestele või asuvad nad spetsiifilist väljaõpet nõudvale ametikohale. Teenistusse asunud noormeestest 97,8 protsenti on kesk- või kõrgharidusega.

Noormehed asusid ajateenistuskohustust täitma staabi- ja sidepataljonis, kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis, mereväebaasis ja Kuperjanovi jalaväepataljonis.

Järgmine ajateenistusse kutsumine toimub selle aasta 41. nädalal ehk oktoobri teisel nädalal.

bns


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD