Nudistid vajasid Narva-Jõesuus politsei abi

Narva-Jõesuus kiiresti populaarsust koguvast nudistide rannast sai alasti kohalike ja poolalasti turistide võitlustander ning konflikti pidid sekkuma ka politseinikud, kirjutab Põhjarannik.

Venemaalt Narva-Jõesuusse puhkama tulnud ja möödunud laupäeval randa läinud perekonnale ei meeldinud täiesti alasti inimeste naabrus. Nudistide ranna eestvõitleja Eduard Kostini sõnul hakkas kell 11.30 üks tundmatu kangutama nudistide ranna sildiga posti. “Kaks alalist nudistide ranna kasutajat astusid noormehele ligi ja palusid sildi kangutamine lõpetada. Sildid on üles seatud puhkealade piiritlemiseks, need selgitavad, kus ollakse päevitusriietes ja kus ilma,” selgitas Kostin.

“Selgus, et noormees, tema sõbranna, ema ja nooruke õde, kõik päevitusriietes, seadsid end sisse nudistide ranna piirkonnas, mille reeglid keelavad päevitusriideid kanda. Randa satub tihtipeale päevitusriietega inimesi. Mõnel võtab harjumine pisut aega ja nad heidavad viimasedki riided seljast, nagu selles rannas kombeks," rääkis Kostin Põhjarannikule.

Kostin püüdis külalistele viisakalt selgitada käitumisreegleid, kuid sai vastuseks hulgaliselt etteheiteid ja solvanguid. “Seltskond oli tulnud Venemaalt ja neile kuulub aianduskrunt samas aianduskooperatiivis, mis üritas paari aasta eest nudistide randa sulgeda,” lisas Kostin.

Kell 12.40 saabus politseipatrull, kellelt oodati olukorrale lahendust. Narva politseijaoskonnast kinnitati Kostini sõnu. “Umbes 40 minutit püüdsid politseinikud külalistele selgitada, et rand on ametlik ja kui neile ei meeldi alastikultuuri viljelejad, võivad nad minna sellest rannaalast eemale ning säästa nii oma hella psüühikat.”

MTÜ Nude Association käsutuses on 400 meetrit liivaranda Narva-Jõesuu piiril, mida kinnitab linnavalitsusega sõlmitud leping. Leping ei näe ette mingeid rahalisi väljamakseid, vaid ainult nõuet, et nudistide ranna piiril oleksid sildid, rand hoitaks puhas ja jälgitaks õiguskorda.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD