Rahandusministeeriumi hoone läheb lammutamisele

Kui veel aasta eest räägiti sellest, et Tallinnas Suur-Ameerika tänaval asuva rahandusministeeriumi hoone kõrvale valmib teine torn ja vana, nõukogudeaegne plaanikomitee hoone renoveeritakse, siis praeguseks on riigil küpsenud plaan vana hoone hoopiski lammutada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kava järgi ehitatakse vana hoone kohale täpselt samasugune maja ja kõrvale rajatakse kaksiktorn. Esialgse plaani järgi 20–25 miljonit eurot maksvasse majja kolib superministeerium ehk rahandus-, majandus-, sise-, sotsiaalministeerium.

Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht MadisIdnurm selgitas Eesti Päevalehele, et tehnilised ekspertiisid näitasid, et hoone fassaad on sedavõrd halvas seisukorras, et ei vasta enam säilitamiseks vajalikele nõuetele. Samuti on hoone kandekonstruktsiooni seisukord halb ja vundament tuleb ümber ehitada. Põhjusi on teisigi. „Näiteks tuleb vastavalt kehtivale detailplaneeringule parkimiskohad rajada olemasoleva hoone alla,” lisas Idnurm.

Kehtestatud detailplaneeringut pole Idnurme sõnul vaja muuta, sest uus hoone jääb väliselt samasuguseks. Muudetakse aga korruseplaane: kui praegu on hoone iga korrus jagatud väikesteks kabinettideks, siis plaanitavas kaksiktornis paigutatakse töötajad suurtele avatud tööpindadele. Sissepääs majja, mis praegu asub Pärnu maantee poolses küljes ja kus asub ka ministeeriumi parkla, tehakse Suur-Ameerika tänava poolsele küljele.

„Oluline on suunata inimesed otse tänavale, mitte läbi parkla,”ütles kaksiktorni üks arhitekt Martin Aunin Eesti Päevalehele. Uue hoone projekteerivad arhitektuuribüroo EA Reng arhitektid Aunin, Marti Kahu ja Martin Melioranski.

Idnurme sõnul peaks hoone projekt valmis saama selle aasta lõpuks ja pärast seda kuulutatakse välja hange ehitaja leidmiseks. Hoone ehitust loodetakse alustada järgmisel aastal. „Kas kõigepealt ehitatakse uus torn ja siis lammutatakse vana või vastupidi, ei ole veel selge,” märkis Idnurm.

Uude hoonesse saab plaanide kohaselt sisse kolida 2016. aasta alguses.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD