Kohtla-Järvele kerkib 3000-kohaline amfiteater

Kohtla-Järve linnapark võib tulevikus saada menukaks vabaõhuürituste paigaks, sest sinna on kavas rajada nii 3000-kohaline amfiteater kui väiksem lava pargijärve saarele, kirjutab Põhjarannik.

Projekteerijad on esitanud Kohtla-Järve pargi rekonstrueerimise eskiisplaani, mille järgi peaks juba järgmisel aastal ehitatama uusi rajatisi. Kavas on kaks vabaõhulava, puidust sillapiirded ja võimalik, et tööle saadakse ka paksust võsast leitud vana purskkaev. Pargijärvel asuv saar, millele tahetakse püstitada kolm plastikust purje, on kavas muuta väiksemate ürituste vabaõhulavaks. Publiku istekohad tehakse pargijärve kaldale puidust astangule. Samasugune astang tuleb ka paadisadama kõrvale. Piki järve, otse veepiirile, tuleb laudis.

“Suuremate ürituste jaoks on kavas rajada amfiteater, mis mahutab kuni 3000 vaatajat,” ütles Kohtla-Järve linnapea asetäitja Viktoria Tsventarnaja Põhjarannikule. “See peaks tulema jäähalliesisele alale. Praegu käivad seal geodeetilised uuringud.”

Kohtla-Järve keskuse rekonstrueerimise esimesel etapil parki püstitatud valgustitele lisandub veel 28 laternat. Parki tulevad ka uued pingid: ühed massiivsed ja teised kerged, metallist pingid, millel saab ka seljatoel istuda. Projekti järgi korrastatakse Pärna tänava poolne põõsastik. Osa võetakse maha, mõnesse kohta istutatakse uued põõsad.

Kohtla-Järve keskuse rekonstrueerimise teise etapi tööd ehk pargiala rekonstrueerimine võetakse ette järgmisel aastal. Seni aga pannakse projekti raames Koidula tänavale uus asfalt ja korrastatakse kaks sealset kolmnurkset haljasala. Võetakse maha osa vanast haljastusest, istutatakse uusi puid ja põõsaid ning külvatakse muru. Koidula tänava ohutussaarekesed sillutatakse punase kõnniteekiviga, kirjutab Põhjarannik.

Pargiala rekonstrueerimist rahastatakse Kohtla-Järve keskuse rekonstrueerimisprojektist ülejäänud vahenditest, lisaks kavatseb linnavalitus esitada EAS-ile lisataotluse ja võtta ka laenu. Aselinnapea Ljudmilla Jantšenko sõnul on enne ehitushanget keerukas hinnata, kui palju kogu plaani elluviimine maksma läheb, ent ta eeldab, et summa võib jääda suurusjärku 1,5 miljonit eurot.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD