Politsei sai soomlasi relvaga ähvardanud mehega kontakti

Lõuna prefektuuri politseinikud said Viljandimaal Pilistveres Soome noorte leerilaagris osalenuid relvaga ähvardanud mehega kontakti ning kutsusid ta ütlusi andma.

Ametivõimud määrasid aja, mil mees peab tulema menetlustoiminguteks kohapeale ütlusi andma. Tegemist on kahekümnendates eluaastates mehega, ütles prokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin BNS-ile.

Politsei käivitas neljapäeval Viljandimaal Kõo vallas Pilistveres toimunud relvaga ähvardamise juhtumi asjaolude uurimiseks kriminaaluurimise. Merzini sõnul võttis politsei menetluse käivitamisel aluseks karistusseadustiku paragrahvi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist ja võib kohtus süüdimõistmise tuua kaasa kuni viieaastase vangistuse. Kannatanutelt on ütlused võetud ja praegu tegeleb politsei aktiivselt juhtunu uurimisega..

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul pidas politsei ähvardamises kahtlustatava mehe eelmise nädala neljapäeval vahetult pärast vahejuhtumit kinni. "Paraku õnnestus mehel avada politsei patrullauto uks ja põgeneda. Sündmuskohal oli ka teisi osapooli, kellega politseinikud sellel hetkel tegelesid," selgitas Peitel BNS-ile.

Iltalehti kirjutas, et Pilistveres ähvardas mees möödunud nädala lõpus Soome leerilaagri rühmajuhte ja tulistas relvast õhku. Lehe andmetel leidis vahejuhtum aset Pilistvere kaupluses, kus segase oleku ja ähvardava käitumisega mees haaras kinni soomlannast Siuntio koguduse leerilaagri rühmajuhi käsivarrest. Tüdrukuga kaasas olnud poiss üritas teda kaitsta, mispeale haaras mees poisist kinni ja surus tema otsmikule püstolitoru.

Kuna noored ei saanud aru, mida mees tahtis, pakkusid nad talle inglise keeles oma telefone ja raha.

Kohale sattunud teine eesti mees suutis ründaja noortest lahti tirida, kuid ühe leerilapse lähedase kinnitusel tulistas mees õhku, kui noored ära jooksid.

Rühmajuhid ise ei soovinud juhtunut kommenteerida. Nad on Iltalehti teatel suures šokis ja katkestasid leerilaagri.

Siuntio kirikuõpetaja Ismo Turuneni sõnul on kõigi laagris viibinud lastega vesteldud ning nende vanemad on juhtunust teadlikud. Seni on kirikuõpetaja sõnul Pilistveret peetud rahulikuks kohaks ning leerilaager kestab seal edasi.

BNS


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD