Algas mõõduka kiiruseületamise ohtusid teadvustav kampaania

Maanteeamet alustas esmaspäeval liiklusohutuskampaaniat, mis on suunatud kuni 10 km/h piirkiiruse ületamist normaalseks pidavatele sõidukijuhtidele.

Kampaania hüüdlause on "Piirkiirusel on põhjus!" ning see juhib tähelepanu kiiruse ületamisest tingitud möödasõitude arvu kasvule ja asjaolule, et saavutatav aja kokkuhoid on tegelikult olematu.

Maanteeamet märkis, et igapäevaliikluses tähendab kiiruse ületamine 10 km/h võrra olulist möödasõitude arvu kasvu, millest omakorda saavad alguse paljud raskete tagajärgedega liiklusõnnetused. Enda arvates ainult natukene kiirust ületavad juhid seavad piirkiirusel liikuvatest kolonnidest möödasõite tehes pidevalt ohtu nii enda kui ka kaasliiklejate elud.

Tühjal maanteel kulub kiirusel 90 km/h saja kilomeetri läbimiseks kuus minutit rohkem kui sama maa läbimiseks kiirusel 100 km/h. Reaalses elus on aja kokkuhoid oluliselt väiksem ja kiiruseületaja kulutab suure osa võidetavast ajast möödasõidu võimalust otsides, kolonni vahele tagasi trügides ja jälle uuesti üritades.

Suurem osa Eesti autojuhte ületab lubatud piirkiirust. Valikor Konsult OÜ viis mullu läbi küsitlusuuringu, millest selgub, et 74 protsendi Eesti autojuhtide hinnangul on lubatud piirkiiruse ületamine kuni 10 km/h võrra normaalne. Sisuliselt tähendab see, et igale piirkiiruse märgile liidetakse mõttes 10 juurde ning käitutakse vastavalt.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD