Patrullautodes ei saa enam kaardiga trahvi maksta

Lõppes poole aasta pikkune katseperiood, mille vältel oli liiklusrikkujatel võimalus politseilt saadud trahv kohe patrullautos oleva kaardimakseterminali vahendusel ära tasuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

PPA korrakaitsepolitsei osakonna liiklusbüroo juhi Alo Kirsimäe sõnul ületasid tulemused kõik ootused. „Kasutusperioodi kokkuvõtte tulem oli, et kaardimakse kasuks otsustas 25,4 protsenti eestimaalastest ja 25 protsenti välismaalastest. Huvi ületas ka kõige optimistlikumad prognoosid.”

Praeguseks on aga kõik kaardimakseterminalid patrullautodest kokku korjatud, kuna katseperioodi ajaks sai politse makseterminalid oma käsutusse tasuta ja tasus enda vahendite arvelt kaardimaksete tasud.

"Trahvi tasumine terminali vahendusel on eestimaalastele atraktiivne ainult juhul, kuis see tuleb menetlusalusele isikule kätte nullhinnaga. Kui see muutub tasuliseks, siis on seda soodsam sooritada juba internetipangast," leidis Kirsimäe.

Kui PPA tahaks teha kaardimakse enda juures üleüldiselt võimalikuks, läheks vaja pisut üle 400 terminali, mille eest tuleks juba tasuda. Koos kaardimaksetasudega ulatuks Eesti Päevalehe hinnangul täiendav kulu riigieelarvele sadadesse tuhandetesse eurodesse.

Kirsimäe sõnul tegeletakse praegu siiski katseperioodi tulemuste süvitsi uurimisega, et saada aru, kas kaardimakse võimaldamine võiks politsei jaoks kaasa tuua muude kulude kokkuhoiu.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD